Μπουρού: Νόστιμα, οικεία και με άποψη

Μπουρού: Νόστιμα, οικεία και με άποψη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο έξω από τη Χώρα της Τήνου, για ελληνικό φαγάκι σε χορταστικές μερίδες, από μια έμπειρη μαγείρισσα με άποψη και μαγειρική συνείδηση.

Η θέση: Δύο βήματα από το λιμάνι, μπροστά στη θάλασσα, αυτό το εστιατόριο το προτιμάμε και για αποχαιρετιστήριο γεύμα πριν αναχωρήσουμε από το νησί.

Η ατμόσφαιρα: Ένα μοντέρνο, ατμοσφαιρικό μαγαζί, με νησιώτικη διακόσμηση, ανάλαφρο και καλόγουστο.

Μπουρού: Νόστιμα, οικεία και με άποψη-1

Το φαγητό: Επί 21 χρόνια λειτουργεί η κουζίνα στη Μπουρού της Τασούλας Κούλη και του γιου της Αντώνη Ζώταλη. Μια αυτοδίδακτη μαγείρισσα που τα κατάφερε, όμως με πολύ κόπο και στοιχειώδη «όπλα», αφού όπως λέει η ίδια «ξεκίνησα με μια στόφα και με σφυρήλατα ταψιά ασήκωτα». Χωραΐτισσα, γέννημα θρέμμα Τηνιακιά, η Τασούλα έχει ρίζες πολίτικες και σμυρναίικες. Εκεί άλλωστε αποδίδει μέρος της μαγειρικής της κλίσης, «η γιαγιά μου και νερό να έβραζε είχε γεύση». Τα πιάτα της Τασούλας είναι κλασικά, είναι τα ελληνικά φαγάκια που ξέρουμε, με τη δική της πινελιά, μυρωμένα με βότανα από το κηπάκι της. Μερίδες γενναίες.

Μπουρού: Νόστιμα, οικεία και με άποψη-2

Για τη ψαρόσουπα και το γιουβέτσι με γαρίδα θα χρειαστεί λίγη υπομονή, αφού αμφότερα ετοιμάζονται με την παραγγελία. Από τα πιο δημοφιλή, η πληθωρική μελιτζάνα γεμιστή με τυριά, πιπεριά, ντομάτα και δυόσμο, και το κοτόπουλο στη λαδόκολλα με μουστάρδα, φρέσκο θυμάρι, σκόρδο, γραβιέρα τηνιακιά και ρευστό πουρέ μεταξένιο. Κλασικά φαγάκια τους είναι και η μαγειρευτή χοιρινή σπάλα, σκέτο λουκούμι, με μήλο και πορτοκάλι και τα ντόπιας καλλιέργειας ρεβίθια με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα, που στη γεύση θα σας θυμίσουν το α λα πολίτα.

Ο λογαριασμός: 18-25€/ άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Θα βρούμε αρκετές επιλογές εμφιαλωμένων κρασιών, μεταξύ των οποίων και κάποιες κυκλαδίτικες ετικέτες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από 30 Ιανουαρίου εώς 28 η Οκτωβρίου καθημερινά 12πμ-12μμ. Στις αρχές και στα τέλη της σεζόν είναι ανοιχτά μόνο Σαββατοκύριακα, οπότε καλό είναι πριν την επίσκεψή σας να προηγηθεί τηλεφώνημα.

Μπουρού,

Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων, Χώρα Τήνος,

Τ/22830-25.760.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή