La Cucina di Daniele: 15 χρόνια σπουδή στην ιταλική κουζίνα!

La Cucina di Daniele: 15 χρόνια σπουδή στην ιταλική κουζίνα!

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλικά πιάτα με αλεγρία, φτιαγμένα με ελληνική και μυκονιάτικη πρώτη ύλη, από έναν μάγειρα-χείμαρρο.

Η θέση: Στου Daniele δε πας για τη θέα, ούτε για τη θάλασσα, αφού δεν έχει κανένα από τα δύο. Παίρνεις το αυτοκίνητο και διανύεις μια απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από τη Χώρα για να φτάσεις στη μέση του πουθενά, αν και πολύ κοντά στην Άνω Μερά, μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις το φαγητό και να απολαύσεις τον Ντανιέλε, έναν άνθρωπο αλέγρο και εγκάρδιο.

La Cucina di Daniele: 15 χρόνια σπουδή στην ιταλική κουζίνα!-1

Η ατμόσφαιρα: Ξεχειλίζει από το όμορφο γούστο των ιδιοκτητών, του Daniele και του Alessandro. Ρομαντικό ντεκόρ, λίγο ρετρό, λίγο φλοράλ, όλα μαζί συνθέτουν μια απροσποίητα σπιτική ατμόσφαιρα και μια οικεία αίσθηση.

La Cucina di Daniele: 15 χρόνια σπουδή στην ιταλική κουζίνα!-2

Το φαγητό: Η διπλή καταγωγή του Daniele από τη Σιένα και το Κιάντι, τον εμπνέει για την δημιουργία αυθεντικών πιάτων ιταλικής κουζίνας, σε σύγχρονες εκδοχές. Το φαγητό που δοκιμάζουμε εδώ έχει συναίσθημα, ξεκάθαρη ταυτότητα, αλλά και την μαγειρική σφραγίδα του Daniele, ενός μάγειρα που ξέρει να διαλέγει την πρώτη ύλη και κυρίως μπορεί και την αναδεικνύει ιδανικά. Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι τα πιάτα του μπολιάζονται από τοπικά υλικά – ζαρζαβατικά, για παράδειγμα, προμηθεύεται συνήθως από τον Συριανό Γιάννη Βλάμη -, ενώ πολλές φορές αντλούν έμπνευση και από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

La Cucina di Daniele: 15 χρόνια σπουδή στην ιταλική κουζίνα!-3

Οι εντυπώσεις κερδισμένες από την αρχή. Ο Ντανιέλε και η μπριγκάντα του ζυμώνουν τα δικά τους ψωμιά – μερακλίδικη ποικιλία, όπως ψωμί κρουασάν, τύπου ντόνατς, τηγανητά ζυμαρένια μπαστουνάκια, γλώσσες της πεθεράς, κ.α. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ντανιέλε μας εξέπληξε και με τα χειροποίητα τυράκια του – από ρικότα και κατσικίσιο καπρίνο, μέχρι πεκορίνο δίμηνης ωρίμανσης που τα φτιάχνει όλα με γάλα μυκονιάτικο από το καινούριο τυροκομείο Mykonos Farmers! Τα χαμόγελα δεν σταμάτησαν εδώ, αφού τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν το ένα νοστιμότερο από το άλλο, κι ακόμα και τις ενδεχόμενες μικρές αστοχίες, τις προσπερνάς, σα να μην έγιναν ποτέ.

Δοκιμάσαμε την εξαιρετικά νόστιμη κι εμπνευσμένη δική του εκδοχή της χωριάτικης ελληνικής σαλάτας με φέτα τυλιχτή σε φύλλο, με αποφλοιωμένη ντομάτα και κρεμμύδι ψητό. Πήραμε μια γεύση από το φαγητό των φτωχών, το τοσκανέζικης προέλευσης papa al pomodoro, δηλαδή προζυμένιο δικό τους ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια βουτηγμένα μέσα σε πηχτή σούπα από φρέσκες ντομάτες, σκόρδο και βασιλικό. Δοκιμάσαμε επίσης τα χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι, ρικότα και σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, ένα δροσερό καρπάτσιο κολοκυθιού με γραβιέρα Τήνου και ιταλικό τυρί στρακίνο, το οσομπούκο μιλανέζε και τα απολαυστικά μέσα στην απλότητά τους, πικάντικα σπαγκέτι carrettiera.

Νοστιμότατη κι η δικιά του εκδοχή του μουσακά, που φτιάχνει μόνο με μελιτζάνες. Φυσικά και τα γλυκά γίνονται στη κουζίνα τους, όπως επίσης τα φανταστικά παγωτά και τα σορμπέ -από zupa inglese, μέχρι σορμπέ λεμόνι συριανό, παγωτό βανίλια και εσπρέσο. Κλείσαμε με πανακότα, απαλή σαν πούπουλο, με απολαυστική σάλτσα αλμυρής καραμέλας.

Ο λογαριασμός: Ο λογαριασμός σας θα εξαρτηθεί από τις επιλογές σας και μπορεί να κυμανθεί από 25- 40€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από ελληνικά κι ιταλικά κρασιά, με αρκετές αναφορές και στις Κυκλάδες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά όλο τον χρόνο. Από το Πάσχα μέχρι το Νοέμβρη 17.00 – 01.00 καθημερινά, και τον υπόλοιπο καιρό ανοιχτά Πέμπτη – Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Εφέτος το καλοκαίρι ο Daniele κι ο Alessandro άνοιξαν ένα νέο εστιατόριο στη Χώρα, το DA, το οποίο σερβίρει επίσης ιταλική κουζίνα. Βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Μονής, στη Χώρα, 22890-25.852, και λειτουργεί μόνο καλοκαίρι, καθημερινά 18.00-03.00

La Cucina di Daniele

Περιοχή Γλυφάδα, Άνω Μερά, Μύκονος,

Τ/ 22890-71.513

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή