ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολα κεκάκια με μπανάνα και σοκολάτα γάλακτος

ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΡΑΓΛΗ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κέικ, Σοκολάτα, Συνταγές, Γλυκά, Ζάχαρη και Αλεύρι, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄ - 40΄, Αναμονή: 20΄

Υλικά (για 12 κομμάτια)
  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες στο μούλτι (περίπου 3 μπανάνες)
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα ή έτοιμος χυμός μπανάνα (προαιρετικά)
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη σε πολύ μικρά κομμάτια  

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω). Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεν χρειάζεται πολλή επιμονή στο ανακάτεμα. Ενσωματώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.

Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν ή κάπκεϊκ, κατάλληλες για ψήσιμο. Βάζουμε τα κεκάκια στον φούρνο για 30 - 40 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί, τρυπώντας τα με ένα καλαμάκι. Αν εξέλθει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά. —

Μυστικά

  • Το λικέρ ή ο χυμός δίνουν άρωμα στα κεκάκια και κάνουν τη ζύμη τους πιο υγρή.
  • Για να μην ξεραθούν, όταν κρυώσουν εντελώς, τα τυλίγουμε με μεμβράνη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ