80 χρoνια πριν… 13-XII-1937

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑΙ» ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΕΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ:  [Πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Καθημερινής» με τίτλο «Συγκινητική ένδειξις».] Ομιλος κυριών των Αθηνών είχε την πρωτοβουλίαν της διενεργείας εράνου μεταξύ των ευπορούντων διά την προσφοράν ενός δώρου εις την αναμενομένην πριγκηποπούλαν –την μνηστήν του Διαδόχου του Θρόνου– η οποία θα συνδέση την ζωήν της με την ζωήν και την ευημερίαν του τόπου αυτού. Η πρωτοβουλία των ευγενών κυριών συγκινεί διότι αποτελεί την πρώτην ένδειξιν της θερμής στοργής η οποία θα περιβάλη από της πρώτης στιγμής την σύντροφον του βίου του Ελληνος Διαδόχου.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ: Δημοσιεύει η «Καθημερινή» το ποίημά του «Λ. Μαβίλης».

Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ: Δημοσιεύει η «Καθημερινή» το διήγημά του «Η κοσμογραφία».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΡΙΒΗΛΗ: Ο Αιμίλιος Χουρμούζιος σχολιάζει φιλικά σημείωμα του Στράτη Μυριβήλη περί απόψεών του για την πνευματική επαρχία.

ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΚΑΤΑ ΜΥΡΙΒΗΛΗ: Επιστολή του Γιάννη Σκαρίμπα με την οποία επιχειρεί απάντηση στην κατηγορία του Στράτη Μυριβήλη ότι «ξεσήκωσε τον Χάμσουν».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ: Δημοσιεύεται το πρώτο μέρος της μελέτης του «Η ηρωική αντίληψις της ζωής και η έννοια του μέτρου παρά τοις αρχαίοις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή