80 χρόνια πριν στην «Κ» 18.ΙI.1938

80 χρόνια πριν στην «Κ» 18.ΙI.1938

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ: Βερολίνον, 17.- Ο υπουργός των Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Ινκαρ έφθασε σήμερον ενταύθα επιβαίνων ιδιαιτέρου οχήματος το οποίον είχε προσαρτηθή εις την ταχείαν αμαξοστοιχίαν Βιέννης – Βερολίνου. […] Εκ μέρους του Χίτλερ υπεδέχθη τον κ. Ινκαρ ο αρχηγός των τμημάτων εφόδου [SS] κ. Χίμλερ. Περί την μεσημβρίαν έσχε τετράωρον συνομιλίαν μετά του Καγκελλαρίου Χίτλερ. […] Η απ’ ευθείας άμεσος επικοινωνία των δύο Κυβερνήσεων αποτελεί λογικώς ένα εκ των σημαντικωτέρων όρων διά την μελλοντικήν ανάπτυξιν των αυστρογερμανικών σχέσεων και την εφαρμογήν της παγγερμανικής των δύο Κρατών. […] Κατ’ ειδήσεις εκ Βιέννης οι αρμόδιοι κύκλοι βεβαιούν ότι ο κ. Ινκαρ μετέβη εις Βερολίνον όχι τόσον ως μέλος της Κυβερνήσεως όσον υπό την ιδιότητα του αρχηγού [ναζιστικής] οργανώσεως, η οποία αποβλέπει εις την ειρήνευσιν μεταξύ των δύο γερμανικών λαών. (Σημ. «Φ»: Σε λιγότερο από έναν μήνα, ο Ινκαρ παραδίδει την Αυστρία στον Χίτλερ. Το 1946 καταδικάζεται σε θάνατο και εκτελείται.)

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: Λονδίνον, 17.- Εις μίαν των αιθουσών της Βουλής των Κοινοτήτων συνήλθε σήμερον η κοινοβουλευτική επιτροπή του Συντηρητικού κόμματος και συνεζήτησε την δημιουργηθείσαν εν Αυστρία κατάστασιν. Η επιτροπή κατέληξεν εις την διαπίστωσιν ότι η ξενική (σ.σ. γερμανική) ανάμιξις εις τα εσωτερικά της Αυστρίας αποτελεί κίνδυνον διά την ειρήνην της Ευρώπης. […] Η Αγγλία μη αντιτιθεμένη εις την ειρηνικήν διείσδυσιν της επικρατεστέρας δυνάμεως, δεν θα ηνείχετο παρά ταύτα εδαφικάς μεταβολάς, μη προβλεπομένας υπό των συνθηκών ειρήνης.

ΣΙΝΟΪΑΠΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Λονδίνον, 17.- Τηλεγραφήματα εκ Σαγκάης αγγέλλουν ότι ισχυρά μηχανοκίνητα του ιαπωνικού στρατού συναντούν απεγνωσμένην αλλ’ επίμονον κινεζικήν αντίστασιν εις τον τομέα του Κιτρίνου ποταμού. […] Αλλα τηλεγραφήματα εκ Χανκόυ βεβαιούν ότι τα ιαπωνικά στρατεύματα έφθασαν εις την βόρειον όχθην του Κιτρίνου ποταμού βορείως του Καζίνγκ.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΠΗΣ: Την 25ην τρέχ. εις το «Δημοτικόν» Πειραιώς, δίδεται υπό της Νέας Δραματικής Σχολής η «Αγία Βαρβάρα» του κ. Σωτ. Σκίπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή