ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τι είναι το καρέ;

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Χοιρινό, Συμβουλές

Το καρέ ή μπριζολίκι είναι οι ενωμένες μπριζόλες του χοιρινού. Τις περισσότερες φορές πωλείται χωρισμένο στις μπριζόλες του (μία μία ή ανά δύο) για ψήσιμο. Ωστόσο, το ολόκληρο καρέ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για το γιορτινό τραπέζι.

Καλό είναι να κάνουμε εγκαίρως την παραγγελία μας στον κρεοπώλη και να του ζητήσουμε να μας κόψει ένα κομμάτι για 8 άτομα, ενιαίο και γερό.

Επίσης, για να εξασφαλίσουμε ότι θα ψηθεί σωστά στο εσωτερικό του, αλλά και ότι θα το κόψουμε μετά με μεγαλύτερη ευκολία, καλό είναι να πούμε στον χασάπη μας να «ανοίξει» τις μπριζόλες στη βάση τους ελαφρώς, χωρίζοντάς τες, όχι όμως σε βάθος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ