ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Ο κορυφαίος βιολονίστας και μαέστρος Λεωνίδας Καβάκος στο Ηρώδειο, στις 9 μ.μ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

- Η λυρική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάζεται στον λόφο Φιλοπάππου στο πλαίσιο του Athens Music Week. Στις 6 μ.μ.

- Η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης ενώνει τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο βιολονίστα και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο και παρουσιάζουν το Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι ελάσσονα του Μέντελσον. Στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο.

- Μουσική βραδιά με μελωδίες των Πιατσόλα και Χατζιδάκι θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στον Κήπο του Μεγάρου, από την ερμηνεύτρια Ελένη Πέτα και τον συνθέτη-ερμηνευτή Γιάννη Μαθέ. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

- Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Σκουταριώτη (Sonke), γνωστού για τα street art έργα του, στην γκαλερί Καπόπουλος της Μυκόνου. Στις 8.30 μ.μ. Κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος.

- Περίπατος με οδηγό τον αθηναιογράφο Νίκο Βατόπουλο, στο κέντρο της Αθήνας. Σημείο συνάντησης έξω από το Ηρώδειο. Στις 6.30 π.μ. Είσοδος Ηρωδείου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

- Το Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θα παρουσιάσουν το έργο «Δεσμώτης του ιλίγγου» του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Στις 9.30 μ.μ. Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

- Η μουσική παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια» από τον ερμηνευτή Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons φιλοξενείται στη Βίλα Ζωγράφου. Στις 9 μ.μ. Γεωργ. Ζωγράφου 15.

- Περφόρμανς που θα περιλαμβάνει μαρτυρίες κατοίκων σε συνδυασμό με μουσικά τραγούδια και αποσπάσματα από το Βιβλίο του Ιώβ, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Αύριο, στις 8 μ.μ. Πλατεία Εργατικών Πολυκατοικιών Κοκκινιάς.

- Η ομαδική ατομική εικαστική έκθεση «Man on the moon: O άνθρωπος στο Φεγγάρι 50 χρόνια μετά», σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη και κείμενο του Γιάννη Μπόλη, εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στο The Project Gallery. Εως 21.9. Πλ. Θεάτρου 14.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ