Ο Καναδάς εόρτασε την Εθνική Ημέρα του στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Καναδάς εόρτασε την Εθνική Ημέρα του στο Μουσείο της Ακρόπολης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδάς είναι μία από τις πιο αξιοθαύμαστες χώρες του σημερινού κόσμου, που κατάφερε να διατηρήσει πολλές από τις ευρωπαϊκές αξίες στο σύγχρονο κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημά της. Ενας τόπος που άνοιξε την αγκαλιά του για εκατομμύρια μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και σε πολλούς συμπατριώτες μας. Με όποιον από αυτούς και αν κουβεντιάσεις, ευγνωμονεί το κράτος αυτό για την ισότητα ευκαιριών και τη δυνατότητα για πραγματική προκοπή. Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαίο που στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα του Καναδά, 1η Ιουλίου, εκατοντάδες Ελληνες και Καναδοί συνεόρτασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ανθρωποι από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό κόσμο έδωσαν το «παρών» σε μια βραδιά που είχε την εγκαρδιότητα και την απλότητα της καναδικής φιλοξενίας.

Ο Καναδάς εόρτασε την Εθνική Ημέρα του στο Μουσείο της Ακρόπολης-1

Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο του μουσείου την ώρα που έδυε ο ήλιος. Απολύτως συνεπείς στο ραντεβού, οι περισσότεροι προσκεκλημένοι είχαν έρθει δέκα λεπτά πριν ανοίξουν οι θύρες και περίμεναν υπομονετικά στο πεζοδρόμιο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Θεσμικός οικοδεσπότης της βραδιάς, ο πρέσβης Μαρκ Αλεν καλωσόριζε τους πάντες στην είσοδο του 2ου ορόφου. Tα εδέσματα ήταν πολύ ξεχωριστά, μιας και τα είχε ετοιμάσει ο διάσημος σεφ Αλέν Μποσέ. Γνωστός ως «kilted chef», φορούσε όντως καρό φούστα και σέρβιρε, εμάς τους τυχερούς, αστακό Νέας Σκωτίας και άλλες λιχουδιές, φτιαγμένες από εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Ιδιαιτέρως ευγενής, ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για την περίσταση και  πρωταγωνίστησε σε όλες τις φωτογραφίες.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Μαρκ Αλεν υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τις κοινές αξίες που φέρνουν κοντά τους δύο λαούς. Αναφέρθηκε στη δέσμευση για ειρήνη και ευημερία μέσω των κανόνων που βασίζονται στη διεθνή τάξη:  της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, του ελεύθερου και του δίκαιου εμπορίου. Βέβαια, έδωσε έμφαση στις στενές σχέσεις που έχουν η Ελλάδα και ο Καναδάς, χάρη στην ελληνική κοινότητα. «Περιλαμβάνει 270.000 Καναδούς με ελληνική καταγωγή, των οποίων η συνεισφορά σε όλες τις πτυχές της καναδικής κοινωνίας είναι σημαντική», υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί στον αγροδιατροφικό τομέα και να ευχαριστήσει τον Αλεν Μποσέ για την παρουσία του στην Ελλάδα. Παράλληλα, μίλησε για το φετινό ΝΒΑ, τη διάκριση των Ράπτορς από τον Καναδά και του Ελληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς ως του πλέον πολύτιμου παίκτη του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή