ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συμβουλές, Μαρμελάδες

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι μαρμελάδες που δεν περιέχουν κομμάτια φρούτου, αυτές δηλαδή που είναι ομοιογενείς σαν πουρέδες. Για να πετύχουμε αυτή την υφή, υπάρχουν δύο τρόποι:

Με πολτό φρούτου: Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ πριν ξεκινήσουμε τη μαρμελάδα. Αν τα φρούτα δεν είναι ιδιαίτερα ζουμερά, όπως π.χ. τα κεράσια, τα βύσσινα και τα βερίκοκα, τα βράζουμε πρώτα σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μετράμε τον πολτό του φρούτου και τον βράζουμε με ίση ποσότητα ζάχαρης και, ίσως, λίγο νερό ή ποτό ή χυμό, μέχρι να δέσει και να γίνει μαρμελάδα.

Με έτοιμη μαρμελάδα: Φτιάχνουμε κανονικά τη μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων και, αφού δέσει, την πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπλέντερ χειρός. Αν βγουν πολλά υγρά, την ξαναβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ξαναδέσει.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ