Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Hμερίδα με τίτλο «Ο θάνατος στην Αίγυπτο. Από τους Φαραώ στους Πτολεμαίους» διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο αμφιθέατρο του μουσείου. Στις 9 π.μ. 28ης Οκτωβρίου 44.

– Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη (1850-1929) με ομιλητές τους Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο, Αρετή Βασιλείου, Λάμπρο Βαρελά και Σταύρο Ζουμπουλάκη. Στις 7.30 μ.μ. Συγγρού 364.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Νέα κανονικότητα» (εκδ. Κριτική) του Δημήτρη Καλουδιώτη στο ΕΒΕΑ από τους Λεωνίδα Καστανά, Γιώργο Παγουλάτο, Δημήτρη Σκάλκα, Γιώργο Φλωρίδη, Μαρία Κατσουνάκη και τον συγγραφέα. Στις 6 μ.μ. Ακαδημίας 7.

– Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα του Μανώλη Καλομοίρη γραμμένα σε ποίηση Παλαμά και τη Συμφωνία αρ. 3 σε Ρε «Παλαμική». Την ορχήστρα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Στις 8.30 μ.μ. Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59.

– Πρεμιέρα για την παράσταση «Χάρολντ και Μοντ» του Κόλιν Χίγκινς, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Στις 8 μ.μ. Θέατρο Ακάδημος, Ιπποκράτους 17.

– Συναυλία μουσικής δωματίου στην Αίθουσα του Παρθενώνα από το βραβευμένο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με έργα Μπετόβεν και Ντβόρζακ. Στις 6 μ.μ. Μουσείο Ακρόπολης, Διον. Αρεοπαγίτου 15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή