Η Κατερίνα Βρανά ένωσε τις δυνάμεις της με το «Μαζί για το Παιδί»

Η Κατερίνα Βρανά ένωσε τις δυνάμεις της με το «Μαζί για το Παιδί»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Βρανά έχει το σπάνιο χάρισμα να είναι αξιοθαύμαστη τόσο επί σκηνής όσο και από κοντά. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, μιας και της έχω κάνει αρκετές προσωπικές συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια. Υποκλίνομαι στην τρομερή δύναμή της να στέκεται απέναντι στις τρικυμίες δίχως μια στάλα οίκτου για τον εαυτό της. Να ένα μάθημα ζωής που έχει τη γενναιοδωρία να μεταδίδει και στις εμφανίσεις της, να κάνει το κοινό να τραντάζεται από τα γέλια με μια περιπέτεια υγείας που κόντεψε να τη σκοτώσει. Οπως πριν από λίγες ημέρες, που εμφανίσθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, σε μια παράσταση της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ των σκοπών της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» και των Φίλων του Ιδρύματος «Θεοτόκος».

Δεν είναι μόνο ότι επέστρεψε στο σχολείο όπου φοίτησε και βρέθηκε στις ζεστές αγκαλιές των παλιών φίλων και συμμαθητών της. Είναι ότι η ίδια πιστεύει βαθιά στην ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά που κάνει η Ενωση και δέχθηκε να βοηθήσει με όλη της την καρδιά. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκπληκτική βραδιά, τόσο λυτρωτική που όλοι έφυγαν με ένα χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία πως πάντα υπάρχει περιθώριο να αλλάξουμε το βλέμμα σε ό,τι μας συμβαίνει, όσο τρομερό και αν είναι.

Η Κατερίνα Βρανά ένωσε τις δυνάμεις της με το «Μαζί για το Παιδί»-1

Η πρόεδρος της Ενωσης, Α. Μαρτίνου, με τον αντιπρόεδρο Γ. Παπαδάτο.

Ιδού τα λόγια της κωμικού για το πώς μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό: «Πιστεύω βαθύτατα ότι αυτά που σου δίνουν δύναμη στη ζωή είναι το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να κάνεις αυτό που σε γεμίζει. Εχει σημασία να γεμίζεις τη ζωή σου με αγάπη, σεβασμό και γέλιο. Νομίζω ότι αυτά είναι τα συστατικά που θα σε στηρίξουν σε ό,τι και αν περάσεις. Για εμένα προσωπικά, η δύναμη προέρχεται από το χιούμορ, το οποίο καταλήγει να γίνει στάση ζωής. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ έντονα μέσα από τις παραστάσεις μου, οι οποίες θέλω να είναι πάρτι αγάπης και γέλιου. Αν, ως συνέπεια του παραπάνω, ο κόσμος παίρνει και δύναμη, τόσο το καλύτερο».

Μπορεί η οικογένειά της να της έδωσε το κουράγιο να αντιμετωπίσει τις σοβαρότατες επιπλοκές από ένα αναπάντεχο πρόβλημα υγείας που εμφανίσθηκε το 2017 σε μια τουρνέ της στη Μαλαισία, αλλά η επιθυμία της να ξαναβρεθεί κοντά στο κοινό της την έκανε, ψυχικά και κυριολεκτικά, να ξανασταθεί στα πόδια της. Σήμερα συνεχίζει εντατικά τις φυσικοθεραπείες και τις λογοθεραπείες της, βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα, δεν παραδίδει τα όπλα και εργάζεται για να παρουσιάσει το σόου της «Staying Alive» στη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή