Εκτάκτως

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναλλακτικές διεξόδους μέσω Διαδικτύου για όσους αγαπούν το ελληνικό σινεμά αναζητεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ανέθεσε, λοιπόν, σε 11 Ελληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν μια ταινία μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών, μέσα στο σπίτι τους, ώστε να καταθέσουν το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουν μια ταινία εντός σπιτιού, αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού, όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο. Το project θα έχει τίτλο «Χορείες χώρων» – από το ομώνυμο βιβλίο του Ζορζ Περέκ. Οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες στο κοινό μέσα από τα online κανάλια του ΦΚΘ.

Δωρεάν αποστολή βιβλίων σε όλη την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου προσφέρουν οι εκδόσεις Πατάκη, στέλνοντας το μήνυμα «Μείνετε σπίτι. Μείνετε ασφαλής. Αφήστε τα βιβλία να ταξιδέψουν». www.vivliopoleiopataki.gr.

Online πρόγραμμα που μαθαίνει στα παιδιά τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων προσφέρει και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το πρόγραμμα με τίτλο «Παίζοντας στο σπίτι» προτρέπει τα παιδιά να φτιάξουν παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων. Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστραγάλους, μπάλες και ξύλινα αλογάκια διασκέδαζαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα, τις ώρες που έμεναν σπίτι. Στο Cycladic.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή