Εκτάκτως

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι η Κίνα, που χτυπήθηκε πρώτη από τον κορωνοϊό, επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, σταδιακά όμως η ζωή αρχίζει να μοιάζει λίγο πιο φυσιολογική. Στη Σαγκάη, την εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, ανοίγουν σήμερα 200 κινηματογράφοι, δύο μήνες μετά το γενικό lockdown. Ανοίγουν υπό όρους, βέβαια. Ποιοι είναι αυτοί; Οι θεατές θα θερμομετρούνται προτού εισέλθουν στις αίθουσες και θα φορούν απαραιτήτως μάσκες. Οπως δήλωσαν οι Αρχές, σιγά σιγά θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι κινηματογράφοι της πόλης.

Εμπλουτισμένη εμφανίζεται η κεντρική ιστοσελίδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) www.tap.gr, με αρκετές σημαντικές εκδόσεις που προσφέρονται για ενδιαφέρουσες ψηφιακές περιηγήσεις, όπως στα μνημεία της Ακρόπολης (φωτ.) και όχι μόνο στα γνωστά και στις συλλογές, στον β΄ όροφο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να ξεφυλλίσει καταλόγους/λευκώματα και από τις τρεις περιοδικές εκθέσεις που διοργάνωσε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Σκεπτόμενη προφανώς ότι αφού είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας, είναι καλή ευκαιρία να καθίσουμε να γράψουμε ένα θεατρικό έργο, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Εργου για το 2020. Στα θετικά προσμετρείται το ότι τα χρηματικά έπαθλα είναι αυξημένα. Η υποβολή των έργων από τους ενδιαφερομένους θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις –μέσω email λόγω των ειδικών συνθηκών– στη διεύθυνση [email protected].

Σπάει το προσωπικό του ρεκόρ ο Μπομπ Ντίλαν και κυκλοφορεί ένα τραγούδι διάρκειας 16 λεπτών και 57 δευτερολέπτων – το αμέσως δεύτερο σε διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του ήταν 16 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Το κομμάτι έχει τίτλο «Murder most foul» και θέμα τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Σε ανακοίνωσή του, ο Ντίλαν έγραψε ότι «αυτό είναι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογράφησα πριν από καιρό και μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον». Δεν ξέχασε να προσθέσει «παραμείνετε ασφαλείς, παρατηρητικοί και ας είναι ο Θεός μαζί σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή