ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα εισαγάγει στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με στόχο να αποφευχθεί η επανάληψη θέσεων όπως αυτές που ακούστηκαν κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

«Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση εδώ θα ήταν διαφορετική μεταξύ μας, αν είχαμε όλοι γίνει μαθητές σε σχολεία όπου δεν ήταν απαγορευμένη η συζήτηση γύρω από τη σεξουαλικότητα, γύρω από το σεξ», δήλωσε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο υπεύθυνο, με τρόπο που να αξιοποιεί τους επιστήμονες και όχι άσχετα πρόσωπα, με τρόπο που να συγκροτεί ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, να φέρει στα σχολεία τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στη διεύθυνση http://dialogos.minedu.gov.gr/ «οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν προτάσεις στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθούν για πρώτη φορά τα 36 μέλη της Επιτροπής Σοφών για να κατανεμηθούν σε υποεπιτροπές. Από τον Ιανουάριο θα υπάρξει σειρά δημοσίων συζητήσεων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνολικά.

Από την πλευρά τους, πρυτάνεις και εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διαμαρτύρονται διότι στο ν/σ για τα ΑΕΙ δεν συμπεριλαμβάνεται η αναγνώριση των διπλωμάτων των ενιαίων πενταετών σπουδών πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών ως μάστερ. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, το ίδρυμα αξιολογήθηκε με την υψηλότερη διάκριση –worthy of merit– από τους εξωτερικούς αξιολογητές. Η έκθεση αξιολόγησης έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα http://modip.uoa.gr.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ