Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε 1 φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος. Εχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ' ένα πιρούνι 2 κρόκους αυγών.
Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό. Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας σουσάμι και 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο (μαυροκούκι) και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 15 – 20 λεπτά περίπου.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr