Τρεις σπουδαίοι συνθέτες, πολλοί εκλεκτοί ερμηνευτές, χιλιάδες θεατές «Μαζί για το Παιδί»

Τρεις σπουδαίοι συνθέτες, πολλοί εκλεκτοί ερμηνευτές, χιλιάδες θεατές «Μαζί για το Παιδί»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συναυλία ιαματική, γεμάτη αγάπη και ελπίδα. Δεν ήταν μόνον η γλυκιά, έναστρη βραδιά. Το κατάμεστο Ηρώδειο, όπου οι τρεις πολυαγαπημένοι Ελληνες συνθέτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για χάρη της σημαντικής φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας «Μαζί για το Παιδί». Υπήρχε κάτι ακόμα: αυτή η υπόγεια ψυχική σύνδεση ανάμεσα σε όσους βρίσκονται στην σκηνή και στους θεατές, σαν μια γλυκιά θεραπευτική συνωμοσία για όλα τα δύσκολα που μας έχουν βρει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι ο «καλός σκοπός» δεν περιορίστηκε στους αποδέκτες των εσόδων –στη συγκεκριμένη περίπτωση δέκα σωματεία με υποδειγματικό μακροχρόνιο έργο στον τομέα αυτό– αλλά απλώθηκε σε όλους όσοι μοιράστηκαν την εμπειρία. Εμεινε μια ωραία επίγευση για να ξεκινήσει το φθινόπωρο με θετική ενέργεια. Ο λόγος για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, στη σκιά του Παρθενώνα, με τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Γιώργο Θεοφάνους ακροβολισμένους σε τρία πιάνα, πλαισιωμένους από καταξιωμένους τραγουδιστές όπως η Μελίνα Ασλανίδου, η Σοφία Βόσσου, η Ευρυδίκη, ο Δάκης, ο Χρήστος Μάστορας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Demy.

Τρεις σπουδαίοι συνθέτες, πολλοί εκλεκτοί ερμηνευτές, χιλιάδες θεατές «Μαζί για το Παιδί»-1

Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας και Γιώργος Θεοφάνους, καταχειροκροτούμενοι στην προχθεσινή συναυλία.

«Παίξαμε μπροστά στο πιο όμορφο κοινό, που αγκάλιασε εμάς και το “Μαζί για το Παιδί”», είπε ο Μίμης Πλέσσας κατά την υπόκλισή του στο τέλος της συναυλίας. Με αστείρευτη ενέργεια αντιμετώπισε με πολύ χιούμορ το γεγονός ότι στην αρχή της βραδιάς έχασε την ισορροπία του και έπεσε επί σκηνής, ευτυχώς χωρίς να πάθει απολύτως τίποτε. «Οι τρεις συνθέτες κάναμε τις καρδιές μας ένα με τα πιάνα μας», συμπλήρωσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος που μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους ξεσήκωσαν κυριολεκτικά τους πάντες, όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τη νεολαία να δίνει τον τόνο. Η «προθέρμανση» έγινε δυναμικά. Οι τρεις τους ξεκίνησαν με μελωδίες από τον ξένο κινηματογράφο, ενώ στη συνέχεια ο Μίμης Πλέσσας έπαιξε –συνοδεία των δύο συνθετών– το «Ενας ουρανός μ’ αστέρια» που ταίριαζε γάντι στο ρωμαϊκό ωδείο και το «Δως μου τ’ αθάνατο νερό». Τη σκυτάλη έλαβε ο Χατζηνάσιος με το «Ηταν μια φορά κι έναν καιρό» για να ακολουθήσει το «Δεν είναι που φεύγεις» και ο Θεοφάνους με τα τραγούδια: «Στα υπόγεια είναι η Θέα» και «Δεν έχω πού να πάω».

Τρεις σπουδαίοι συνθέτες, πολλοί εκλεκτοί ερμηνευτές, χιλιάδες θεατές «Μαζί για το Παιδί»-2

Οι πρωτεργάτες της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», η πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Παπαδάτος με τη Σίσσυ Παυλοπούλου δεξιά.

Οι συνθέτες και οι τραγουδιστές εναλλάσσονταν και η βραδιά προχωρούσε με τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες. Από το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» στο «Με λένε Γιώργο» και στο «Ελα να με τελειώσεις», οι θεατές συντονισμένοι δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή να τραγουδούν. Οταν βγήκε στην σκηνή ο Δάκης τραγουδώντας το «Τόσα καλοκαίρια» είχαν όλοι σηκωθεί από τα καθίσματα τους.

Τρεις σπουδαίοι συνθέτες, πολλοί εκλεκτοί ερμηνευτές, χιλιάδες θεατές «Μαζί για το Παιδί»-3

Χιλιάδες θεατές αισθάνθηκαν ψυχική ανάταση στο Ηρώδειο.

Οι ερμηνευτές Ακης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και η Βάλια Σωμαράκη άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου ήταν ο πιο τρυφερός επίλογος στη συναυλία με τα παιδιά να φορούν τα μπλουζάκια που είχαν το λογότυπο «Μαζί για το Παιδί». Ολα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σκοπούς και την υλοποίηση των προγραμμάτων της Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή