Δύο δάσκαλοι με καρδιά… 18χρονων

Δύο δάσκαλοι με καρδιά… 18χρονων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρωταθλητισμό με τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων στη νέα γενιά συνδυάζουν οι Κώστας Τριγκώνης – Ιορδάνης Πασχαλίδης. Οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στα Τορνέιντο, παρόλο που ανταγωνίζονται ιστιοπλόους κατά αρκετά χρόνια μικρότερους, εξακολουθούν να είναι πρωταγωνιστές γιατί, όπως λένε στην «Κ», αγαπάνε αυτό που κάνουν και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους μακριά από το νερό. Το 2018 ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά στις κλάσεις των Τορνέιντο και «Formula 18». Με διάθεση 18χρονων, ο 51χρονος Ιορδάνης και ο 48χρονος Κώστας αποκαλύπτουν στην «Κ» τα… μυστικά της επιτυχίας τους. «Αλλάζουμε κατηγορίες σκαφών και αυτό μας ανανεώνει. Είμαστε γερά “σκαριά” και ψυχικά και σωματικά. Αυτή τη χρονιά ξεπεράσαμε τις 140 ημέρες στο νερό, είτε σε αγώνες είτε σε προπονήσεις. Αυτό όμως που βοηθάει είναι ότι… γουστάρουμε πολύ αυτό που κάνουμε», μας λένε.

Σπουδαίο όμως είναι το έργο τους και στη μεταλαμπάδευση των εμπειριών τους στη νέα γενιά. Το 2018 επέλεξαν δύο νεαρούς ιστιοπλόους μας, τον Δημήτρη Τάσσιο και τον Τέλη Αθανασόπουλο, και τους έστειλαν σε διεθνή διοργάνωση με σκάφη τύπου καταμαράν στο Μαϊάμι. «Προσπαθούμε να μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας στους νέους. Εφέτος πέρασαν από εμάς 30 με 40 νέοι. Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά παιδιά με ταλέντο. Στη Θεσσαλονίκη όπου κάνουμε προπόνηση κάθε μέρα, έρχονται αθλητές για να προπονηθούν μαζί μας ή για να ζητήσουν συμβουλές. Οταν συναναστρέφεσαι με νέους σε βοηθάει να μένεις νέος πνευματικά», μας λέει ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης.

Με το ρολόι του χρόνου να μετράει αντίστροφα για την έλευση της νέας χρονιάς, ρωτήσαμε τον κ. Τριγκώνη για τους στόχους που έχουν για το 2019. «Στην ηλικία μας πάμε… μέρα με την ημέρα. Σίγουρα θέλουμε να ξαναφέρουμε τις ίδιες επιτυχίες. Εγώ θέλω να κυνηγήσω και το παγκόσμιο στην “A Class”. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Στη συνέχεια επιθυμούμε να κάνουμε περισσότερα προπονητικά προγράμματα για νέους. Να τους περάσουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας για να πάρουν αυτοί το τιμόνι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή