Η πολυ-ολυμπιονίκης Νέλι Κιμ θα έρθει στην Ελλάδα για το Wogg

Η πολυ-ολυμπιονίκης Νέλι Κιμ θα έρθει στην Ελλάδα για το Wogg

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας θρύλος της γυμναστικής και, γενικότερα, του παγκόσμιου αθλητισμού, η Νέλι Κιμ θα βρεθεί ανάμεσα στους θεατές που, στις 7 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο την πρωτοποριακή διοργάνωση γυμναστικής World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG). Η κάτοχος έξι Ολυμπιακών μεταλλίων (5-1-0), 11 παγκόσμιων (5-4-2) και εννέα ευρωπαϊκών (2-3-4), και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς θεωρεί ότι η διοργάνωση θα ανοίξει μία νέα σελίδα στην παγκόσμια γυμναστική. Στο WOGG 20 αθλητές και αθλήτριες με ολυμπιακή συμμετοχή θα αναμετρηθούν με τον τέλειο ψηφιακό τους εαυτό.   

Η Νέλι Κιμ είναι η αθλήτρια που αποτελούσε επί χρόνια… αντίπαλο δέος της Νάντια Κομανέτσι. Στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του 1976 ήταν η πρώτη που απέσπασε δύο «τέλεια δεκάρια» (άλμα και έδαφος). «Το World Outdoor Gymnastics Gala αποτελεί μία εκπληκτική ιδέα και η υλοποίηση της θα βοηθήσει στην προώθηση του αθλήματός μας. Για μεγάλο διάστημα η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) αναζητούσε τρόπους να συμμετάσχει και το κοινό στην αξιολόγηση των αγωνιζόμενων, και αυτό θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά χάρη στο WOGG. Το κοινό θα ψηφίσει για την επιλογή των καλύτερων αθλητών. Για εμένα αποτελεί μεγάλη τιμή το ότι θα βρεθώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παρακολουθήσω το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ιστορία της παγκόσμιας γυμναστικής», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης.

Στις 7 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης θα γυρίσει το ρολόι του χρόνου πίσω όταν μετά τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ πήρε μέρος σε διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στο ιστορικό στάδιο. «Το 1978 συμμετείχα σε Gala που είχε πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι δύσκολο να πω λίγα λόγια για την Ελλάδα γιατί έχω να πω μόνο… πολλά. Μεγάλωσα στο Καζακστάν μαζί με Έλληνες. Ένας από τους προπονητές μου ήταν ο Αλέξανδρος Ιωακειμίδης, ο οποίος, τώρα, ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές την όμορφη χώρα σας. Μου αρέσει η ιστορία, οι παραδόσεις, η κουζίνα σας και οι εκπληκτικοί χοροί σας. Είσαστε ένας λαός γενναιόδωρος», τόνισε.

Η πολυ-ολυμπιονίκης Νέλι Κιμ θα έρθει στην Ελλάδα για το Wogg-1

Η Νέλι Κιμ από το 1996 ζει ανάμεσα σε Λευκορωσία και Αμερική. Εξελέγη τρεις φορές ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIG), και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ανανεώνουν και βελτιώνουν τον κώδικα βαθμολογίας ης FIG για τη γυναικεία ενόργανη, ενώ είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των εφοριών των κριτών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλπ. Από το 2016 είναι αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Για την ελληνική γυμναστική, και για την Ελλάδα αποτελεί τεράστια τιμή η παρουσία της κ. Κιμ στο WOGG. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλήτρια, την πιο σημαντική αθλήτρια στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει στο χώρο και να βελτιώνει συνεχώς το άθλημά μας σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ένας εκ των εμπνευστών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του WOGG, ο πρωταθλητής Ελλάδος στο σύνθετο ατομικό Νίκος Ηλιόπουλος.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος όλα τα μέλη των εθνικών μας ομάδων σε ενόργανη, ρυθμική και τραμπολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT