Σύντομη επίσκεψη Μπαχ στην Ελλάδα

Σύντομη επίσκεψη Μπαχ στην Ελλάδα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα βρέθηκε για λιγότερο από 24 ώρες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, προκειμένου να πάρει μέρος στην έναρξη των εργασιών της 59ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία έως τις 15 Ιουνίου και οργανώνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Γερμανός «Αθάνατος» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν με τον ανώτερο πολιτειακό άρχοντα ήταν και η ανάδειξη του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου σε εκπρόσωπο της ΔΟΕ. Ο ΠτΔ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπαχ θα τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, το μεγαλύτερο παράσημο που απονέμει η Ελληνική Δημοκρατία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς γιατί η πρωτοβουλία σας είναι εκείνη η οποία οδηγεί στο να πάψει να υπάρχει αυτό το κενό στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την ελληνική συμμετοχή. Η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη από την αρχή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η λήξη αυτής της εκκρεμότητας οδηγεί σε μια “ομαλοποίηση”, αν θέλετε, αυτής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στο θέμα του Ελληνα «Αθάνατου».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ανώτατου άρχοντα της ΔΟΕ και του προέδρου της ΕΟΕ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συζητήθηκε και η υποψηφιότητα της Ελλάδος για τη διοργάνωση της συνόδου της ΔΟΕ το 2021. «Θέλω να σας ευχαριστήσω και για το γεγονός ότι το 2021, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία οδήγησε στη θεμελίωση του νεότερου ελληνικού κράτους, η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα γίνει σε μια τόσο συμβολική χρονιά στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Η υποψηφιότητα της Αθήνας για τη διοργάνωση της συνόδου θα παρουσιαστεί στη Λωζάννη στις 26 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να αποκτήσει η χώρα μας και εκπρόσωπο στη ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή