Aντίστροφη μέτρηση για το Γουίμπλεντον

Aντίστροφη μέτρηση για το Γουίμπλεντον

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους… ρυθμούς του Γουίμπλεντον έχουν αρχίσει να κινούνται οι φίλοι του τένις. Το πρώτο σερβίς για τους αγώνες του κυρίως ταμπλό θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, και ανάμεσα στους τενίστες που θα βρεθούν σε αυτό θα είναι και δύο Ελληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Στο κυρίως ταμπλό όμως, και δίπλα από τις κορυφαίες τενίστριες, θα αγωνιστεί και μια 15χρονη, η Aμερικανίδα Κοκό Γκοφ, η οποία έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι στην 7η θέση και τη Μαρία Σάκκαρη στην 32η. Τα φώτα της δημοσιότητας, όμως, έχει συγκεντρώσει η μικρή Αμερικανίδα Κοκό Γκοφ.

Η 15χρονη κατέκτησε πέρυσι το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός στα τζούνιορς και, παρόλο που έπαιξε για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια, πέτυχε τρεις νίκες και θα γίνει η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του βρετανικού τουρνουά. 

Το Γουίμπλεντον θα είναι το τελευταίο τουρνουά του Μάρκου Παγδατή, ο οποίος μπήκε με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής. Οι Βρετανοί του έδωσαν τη μία από τις τέσσερις wild card, γνωρίζοντας ότι διαθέτει φανατικό κοινό. Ο Κύπριος τενίστας άρχισε να ασχολείται με το επαγγελματικό τένις πριν από μια δεκαπενταετία και μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2006, αγωνίστηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν και στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει νικήσει κορυφαίους τενίστες, όπως οι Φέντερερ, Ναδάλ, Μάρεϊ, Χιούιτ, Ναλμπάντιαν, Ρόντικ, Λιούμπισιτς κ.ά., και είναι γνωστός σε όλους τους φίλους του τένις για το πάθος που δείχνει κατά τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης.

Στο μεταξύ, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και ο Μάρκος Παγδατής ολοκλήρωσαν με νίκες τις προετοιμασίες τους για το Γουίμπλεντον. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 6-4, 6-4 στη διοργάνωση επίδειξης The Boodles, και ο 34χρονος Κύπριος νίκησε με 6-4, 6-3 τον φορμαρισμένο Καναδό Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στο Aspall Tennis Classic του Χέρλινγκχαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή