Δαβίδ εναντίον Γολιάθ με προορισμό τη Μήλο

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ με προορισμό τη Μήλο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία συνεχόμενη δύσκολη κούρσα 112 ναυτικών μιλίων, χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή του «56ου Ράλλυ Αιγαίου». Ο στόλος απέπλευσε χθες από την Αστυπάλαια, με τον μαΐστρο να φτάνει τα έξι μποφόρ, και σήμερα το πρωί αναμένονταν οι τερματισμοί των τελευταίων σκαφών στη Μήλο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία των «καθαρόαιμων» αγωνιστικών όπου διεξάγεται μία μάχη, η οποία θυμίζει τη θρησκευτική ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ.

Υστερα από τρεις κούρσες στις δύο πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης των Performance βρίσκονται δύο από τα μικρότερα σκάφη του στόλου (36 πόδια), το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (κυβερνήτες Σουβαλτζής – Τσουλφάς) και το «Αιολία» με κυβερνήτη τον Σπύρο Παπαντωνίου. Σε απόσταση… αναπνοής τα ακολουθεί το πανέμορφο «Bullet – Encode» (52 πόδια), που είναι από τα μεγαλύτερα του αγώνα.

Το TP 52 των Δημήτρη Δεληγιάννη – Σίμου Καμπουρίδη «πληρώνει» την κακή πρώτη ιστιοδρομία (Φάληρο – Σίφνος), και οι έμπειροι κυβερνήτες του γνωρίζουν ότι πρέπει να φέρουν πρωτιές σε αυτές τις κούρσες για να μείνουν στο… παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου. «Το Αιγαίο κρύβει εκπλήξεις. Κανένας δεν μπορεί να χρίσει κάποιον ως φαβορί. Δεν είναι αγώνας μιας ανάσας. Είναι μαραθώνιος και ο νικητής κρίνεται στο τέλος», δήλωσαν στην «Κ» οι έμπειροι κυβερνήτες.

Η ιστιοδρομία Αστυπάλαια – Μήλος έχει μία βαθμολογική πόρτα στη Σίκινο διότι οι ιθύνοντες του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τα 40 χρόνια από την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη. Η Σίκινος υπήρξε το αγαπημένο νησί τού «ποιητή του Αιγαίου». Ο νομπελίστας, παρόλο που δεν το επισκέφθηκε ποτέ, το ύμνησε στα έργα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή