Χαμηλοί τόνοι από τον ΠΑΟΚ για διαιτησία

Χαμηλοί τόνοι από τον ΠΑΟΚ για διαιτησία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις κρατάει ο επίσημος ΠΑΟΚ από την ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει νυν και πρώην παίκτες του, ΜΜΕ και οπαδοί κατά του Γκρεγκ Πόουσον, τον οποίο θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ.

Ο Αγγλος διαιτητής καταλόγισε τρία πέναλτι εις βάρος του και έπαιξε ξεκάθαρα έδρα, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από την ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ, όχι όμως και από τη διοίκησή του, η οποία συνειδητά επέλεξε να κρατήσει τους τόνους χαμηλούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνήθως καυστικός Γιώργος Σαββίδης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη διαιτησία, λέγοντας μόνο σε μια ανάρτησή του «Δεν μασάμε, προχωράμε… Εμείς μαζί για μια ζωή».

Ψύχραιμος προσπάθησε να εμφανιστεί και ο Πορτογάλος προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Αμπέλ Φερέιρα, αλλά λίγο μετά την προσπάθεια που έκανε στο τέλος του αγώνα να απομακρύνει τους έξαλλους παίκτες του από τον διαιτητή, άφησε αιχμές για τις αποφάσεις του: «Τη διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα… Θα πρέπει να κοιτάξουμε τη φάση του τρίτου γκολ του Αγιαξ, που γίνεται ξεκάθαρο τράβηγμα στον παίκτη μου. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Αγιαξ έχει ποιότητα να κερδίζει από μόνος του παιχνίδια, δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να καταναλώνω χρόνο και ενέργεια για να ασχοληθώ με αυτά που δεν είναι στο χέρι μου».

Καυστικός ήταν και ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης: «Δεν ξέρω εάν όντως η επίσημη πολιτική της UEFA είναι η προστασία των “παραδοσιακά ισχυρών” ομάδων, σίγουρα όμως η σημερινή διαιτησία απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί ντροπή για το άθλημα. Περήφανος για τη σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ! Ψηλά το κεφάλι, παιδιά! Αποδείξατε ότι το αξίζατε και με το παραπάνω! Το ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση», έγραψε σε ανάρτησή του, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να το πηγαίνουν ακόμη παραπέρα, χρησιμοποιώντας μαζικά την έκφραση «uefa mafia» στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βολές κατά της διαιτησίας εξαπέλυσαν και πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Ελ Καντουρί να είναι ο πλέον αιχμηρός: «Είναι ντροπή αυτό που συνέβη, δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα μου. Θα πρέπει να τα δει αυτά η UEFA. Νιώθω ότι παίζαμε 11 εναντίον 12». Ολοι τους όμως πρόσθεταν ότι πρέπει να επικεντρωθούν τώρα στα παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπραϊσιλάβας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με πρώτο ραντεβού στη Σλοβακία την ερχόμενη Πέμπτη και τη ρεβάνς στην Τούμπα μία εβδομάδα αργότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή