ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελαφριά κρεβάτια για… ύπνο ελαφρύ στους Ολυμπιακούς του 2020

elafria-krevatia-gia-amp-8230-ypno-elafry-stoys-olympiakoys-toy-2020-2339001

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη και να διοργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες που θα σέβονται το περιβάλλον είναι οι Ιάπωνες. Ακόμα και τα κρεβάτια των αθλητών θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ έχει γίνει ειδική μελέτη ώστε τα στρώματα και τα μαξιλάρια να βοηθάνε στη βελτίωση του ύπνου.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα τοποθετηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό 18.000 κρεβάτια και 8.000 στο Παραολυμπιακό Χωριό. Τα κρεβάτια θα κατασκευαστούν από ελαφρύ χαρτόνι υψηλής αντοχής και θα μπορούν να υποστηρίξουν βάρη έως 200 κ. Ο σχεδιασμός του στρώματος θα αξιοποιήσει τις τελευταίες καινοτομίες και θα περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά τμήματα, με το κάθε τμήμα να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στο σχήμα του σώματος του αθλητή. Τα μαξιλάρια θα έχουν μία εσοχή που θα παρέχει καλή στήριξη για τον λαιμό και το κεφάλι. Τα παπλώματα θα είναι μπλε και λευκά με τετράγωνα μοτίβα και τα λογότυπα των Αγώνων.

«Για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες όλα τα κρεβάτια θα είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμα υλικά», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Μετά την ολοκλήρωση των διοργανώσεων τα κρεβάτια και τα στρώματα θα ανακυκλωθούν.