Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στους «8» του Κυπέλλου

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στους «8» του Κυπέλλου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συνθέτουν το ζευγάρι ενός ντέρμπι που αναπόφευκτα θα έβγαζε η κληρωτίδα μετά τον συνωστισμό που γέννησε η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου τουλάχιστον των 4 ή και των 5 ομάδων του Big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάλογα με το αν θα προκριθεί την άλλη Τετάρτη η ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας αυτή το προβάδισμα μετά το ισόπαλο 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η κλήρωση έβγαλε κατά σειράν τα ζευγάρια Αρης – Ατρόμητος, Παναιτωλικός – ΑΕΚ/Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Λαμία – Ολυμπιακός, με το ενδιαφέρον να το κεντρίζει, φυσικά, το ντέρμπι. Ο πρωταθλητής και τα τρία τελευταία χρόνια Κυπελλούχος ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους κάθε πιθανότητα.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι τους την άλλη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Στις 5/2 ή 6/2 θα οριστεί το πρώτο παιχνίδι τους για το Κύπελλο στην Τούμπα, με τη ρεβάνς να δίνεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Το «αγκάθι» είναι ότι η κληρωτίδα έβγαλε φιλοξενούμενους στα δεύτερα παιχνίδια τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που χρησιμοποιούν ως έδρα το ΟΑΚΑ.

Η αλλαγή της σειράς των αγώνων σε ένα από τα δύο ζευγάρια μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη, οπότε αν περάσει η «Ενωση» τον Αστέρα Τρίπολης, το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει η μία ρεβάνς Τρίτη 11/2 και άλλη την Πέμπτη 13/2, κατόπιν διαβουλεύσεων των ομάδων με την επιτροπή Κυπέλλου.

Το να υπάρξει μετάθεση για άλλη εβδομάδα μιας εκ των δύο ρεβάνς ή να αναγκαστεί κάποιος από τους Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ να παίξει στη Ριζούπολη, είναι σενάρια που ίσως συζητηθούν, αλλά δύσκολα θα υλοποιηθούν. Τα άλλα τρία ζευγάρια θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια τους στις 5 ή 6/2 και τους επαναληπτικούς στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου.

Αξιοσημείωτο ότι με κοινό αίτημά τους, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ζητούν να οριστούν ξένοι διαιτητές, όπως και να γίνει χρήση VAR και στα δύο παιχνίδια, ενδεχόμενο που ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, το άφησε ανοικτό: «Η επιλογή διαιτητών, Ελλήνων ή ξένων, είναι θέμα της Επιτροπής. Για το VAR έχει γίνει σχετικό αίτημα και από την ΕΠΟ. Είναι θέμα πολιτείας και εταιρείας. Αφού τα γήπεδα έχουν τις υποδομές, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί από την προημιτελική φάση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή