Προπονητές απόντες από τα κέντρα αποφάσεων

Προπονητές απόντες από τα κέντρα αποφάσεων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή, αναβολή, αναβολή. Αυτή είναι η λέξη που κυριαρχεί στο παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο από την ημέρα που ο νέος κορωνοϊός τύλιξε ολόκληρο τον κόσμο. Κι ύστερα από τις αναβολές ήρθαν εκατοντάδες τηλεδιασκέψεις ανάμεσα σε παράγοντες για να βρεθούν οι επόμενες ημερομηνίες. Από αυτές τις τηλεδιασκέψεις, όμως, απουσίαζε ένας βασικός κρίκος του αθλητισμού: οι προπονητές. Οι άνθρωποι που, ουσιαστικά, αποτελούν την κινητήριο δύναμη του αθλητισμού.

«Κανένας δεν ζήτησε τη γνώμη του προπονητή για το πότε μπορούν να μπουν οι αγώνες. Μόνο οι προπονητές μπορούν να κρίνουν πότε οι αθλητές θα είναι έτοιμοι. Οπως εγώ ακούω τον καθηγητή Τσιόδρα γιατί είναι ειδικός στον τομέα του, έτσι και στον αθλητισμό έπρεπε να συζητήσουν με τους ειδικούς», δήλωσε στην «Κ» ο Γκεόργκι Πομάσκι, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του στίβου.

Τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των ανθρώπων του στίβου έχει επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου, στη Γαλλία. «Η Γαλλία μαστίζεται από τον κορωνοϊό. Πώς θα ψάξουμε να βρούμε νέες ημερομηνίες όταν δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία; Πρέπει πρώτα να δούμε τα δεδομένα και ύστερα να αποφασίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Πομάσκι.

Υπό τις οδηγίες του έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο οι Τσιαμήτα, Βασδέκη, Ξάνθου, Παπακώστας, Τσάτουμας, Παπαχρήστου, Τεντόγλου κ.ά. Με βάση την τεράστια προπονητική του εμπειρία θεωρεί λανθασμένη την απόφαση για διοργάνωση των Ολυμπιακών το 2021. «Βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις πριν εξετάσουμε τα δεδομένα. Πρέπει πρώτα να “καθαρίσουν” από τον ιό όλα τα κράτη και να επιστρέψουν οι αθλητές στις προπονήσεις. Με push ups δεν αγωνίζεσαι σε Ολυμπιακούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή