ΔΟΕ: οικονομικές συνέπειες και εκλογές

ΔΟΕ: οικονομικές συνέπειες και εκλογές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρώτη αποτίμηση των οικονομικών συνεπειών από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Κίνημα θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ μέσω τηλεσυνεδρίασης.

Οι «αθάνατοι» θα συζητήσουν, επίσης, για τον νέο προγραμματισμό της διοργάνωσης του Τόκιο, για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Ιουλίου αλλά και για τις εκλογές της Επιτροπής των Αθλητών. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών, η ΔΟΕ έχει δώσει το δικαίωμα σε κάθε επιτροπή να αποφασίσει η ίδια για τη διεξαγωγή τους. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έφερε στην επιφάνεια και το θέμα των αθλητικών εκλογών σε ομοσπονδίες, ολυμπιακές επιτροπές κ.λπ., οι οποίες διεξάγονται στο τέλος κάθε Ολυμπιακού Κύκλου, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια. Ομως, ο Ολυμπιακός Κύκλος του 2020 θα τελειώσει το 2021 και έτσι προέκυψε το ερώτημα εάν οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν πριν ή μετά τους Ολυμπιακούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τηλε-ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας θα αποφασίσει εάν οι εκλογές της θα διεξαχθούν στην τετραετία ή μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Σε ό,τι αφορά στις ελληνικές ομοσπονδίες, εάν οι αρχαιρεσίες δεν διεξαχθούν εφέτος, θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του αθλητικού νόμου, καθώς αυτές διεξάγονται το φθινόπωρο μετά τους Ολυμπιακούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή