Μια «φούσκα» με μπάσκετ, βίντεο και… στρίπερ

Μια «φούσκα» με μπάσκετ, βίντεο και… στρίπερ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα απομονωμένο περιβάλλον γνωστό ως «φούσκα». Πάνω από 350 εκατομμυριούχοι κλεισμένοι επί ένα τρίμηνο εκεί, να διαγωνίζονται σχεδόν καθημερινά για την παραμονή τους στο παιχνίδι και τη διεκδίκηση του τελικού τροπαίου. Μοιάζει με ευφάνταστο αμερικανικό ριάλιτι, σωστά; Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επανέναρξη του NBA, του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, το οποίο επανήλθε χθες βράδυ στη δράση από την Disneyworld της Φλόριντα. Το εγχείρημα πελώριο και πρωτότυπο ακόμα και για τα δεδομένα αυτής της κορυφαίας λίγκας.

Οι πρωταγωνιστές, ωστόσο, του… ριάλιτι έχουν πολύ περισσότερα από τις τάπες και τα σκληρά φάουλ να ξεπεράσουν προκειμένου να φτάσουν έως το τέρμα: μιλάμε για νεαρούς άνδρες, περιορισμένους επί ένα τρίμηνο σε συνθήκες αυστηρής καραντίνας, με μάσκες παντού πλην των δωματίων τους και των γηπέδων, δίχως φίλους, οικογένεια, συντρόφους κ.ο.κ.· έστω κι αν μένουν στον επίγειο παράδεισο της Disneyworld, με όλες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες στη διάθεσή τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σίγουρα θα νοσταλγήσει τον νεογέννητο γιο του, ωστόσο η δίψα για το πρώτο του πρωτάθλημα μάλλον του δίνει έξτρα κίνητρο.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν δει τη συγκεκριμένη κατάσταση σαν ευκαιρία να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους τάση. Για παράδειγμα, ο πελώριος σέντερ των Λος Αντζελες Λέικερς, Τζαβέλ Μαγκί, και ο ρούκι των Φιλαντέλφια Σίξερς, Ματίς Τάιμπουλ, οι οποίοι μεταδίδουν (μέσω YouTube) καθημερινές ανταποκρίσεις, ήδη από την πρώτη μέρα τους στη «φούσκα». Σε βίντεο καλά επιμελημένα και με αρκετό χιούμορ, παρακολουθούμε ένα αληθινό ριάλιτι εν εξελίξει, από το πρωινό ξύπνημα και το υποχρεωτικό τεστ για τον ιό, τις προπονήσεις, το φαγητό, τον χαβαλέ στην πισίνα κ.ο.κ. Προς το παρόν όλοι δείχνουν σαν να βρίσκονται σε πενταήμερη. Σχεδόν όλοι δηλαδή. Πριν από λίγες μέρες, ο Λου Γουίλιαμς των Κλίπερς αποφάσισε να το σκάσει για λίγο από τη «φούσκα» προκειμένου να επισκεφθεί ένα γειτονικό στριπτιτζάδικο. Για κακή του τύχη τον κατάλαβαν και τώρα περνάει την καραντίνα από την αρχή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή