ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκαλά Φιλοθέης σήμερα με ειδικό αγώνισμα

gkala-filotheis-simera-me-eidiko-agonisma-561074566

Μία διαφορετική από τις μέχρι τώρα διοργανώσεις θα είναι το εφετινό Γκαλά των γυναικών, στη Φιλοθέη. Στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» θα πέσει σήμερα (18.00, ΕΡΤ Sports) η «αυλαία» των ελληνικών αγώνων στίβου της θερινής περιόδου. Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες θα προσπαθήσουν να πετύχουν ατομικά ρεκόρ σε ένα γκαλά με κοινωνική προέκταση.  

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα υπάρχει το άλμα υγείας / μήκος άνευ φόρας. Ο σκοπός της διεξαγωγής του είναι να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε δράσεις που θα έχουν σχέση με την πανδημία. Στο άλμα υγείας θα πάρουν μέρος κορυφαίες αθλήτριές μας όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Βούλα Παπαχρήστου, η Ελισάβετ Πεσιρίδου αλλά και οι νικήτριες στα 100 μ., στο ύψος, το επί κοντώ και στο μήκος. 

«Θα κάνω ένα άλμα για φιλανθρωπικό σκοπό. Πρόκειται για έναν διαφορετικό αγώνα. Εξάλλου, εφέτος τα πάντα είναι διαφορετικά. Για εφέτος τελείωσε για εμένα η χρονιά. Εχω ξεκινήσει προετοιμασία για την επόμενη», δήλωσε στην «Κ» η Νικόλ Κυριακοπούλου.  
Καθαρά αγωνιστικό χαρακτήρα θα έχουν τα 100 μ., το ύψος, το επί κοντώ και το μήκος. Στο επί κοντώ, η Ελένη Πόλακ θα επιδιώξει ένα άλμα ανάλογο των 4,70 μ. που πέτυχε τον Ιούλιο στους διασυλλογικούς, στον Αγιο Κοσμά. Στο ύψος ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Θα βρεθούν αντιμέτωπες οι Ιωάννα Ζάκκα, Τατιάνα Γκούσιν, Μαρίγια Βούκεβιτς και Παναγιώτα Δόση. Στο μήκος ξεχωρίζει η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα, ενώ στα 100 μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα προσπαθήσει να αποχαιρετήσει αγωνιστικά τη χρονιά με μία καλή επίδοση.