Με ιδιωτικό τζετ «εξαφανίστηκε» τενίστας θετικός σε κορωνοϊό

Με ιδιωτικό τζετ «εξαφανίστηκε» τενίστας θετικός σε κορωνοϊό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε κορυφαίος Αμερικανός τενίστας, ο οποίος μόλις το πληροφορήθηκε δεν δίστασε να ναυλώσει ιδιωτικό τζετ και να «εξαφανιστεί», και αυτός και η οικογένειά του σε χώρα της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Σαμ Κουέρι που βρίσκεται στην 49η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και ετοιμαζόταν να πάρει μέρος σε τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη όπου και υπεβλήθη σε τεστ. 

Ο 33χρονος Αμερικανός είχε μεταβεί στη Ρωσία μαζί με τη σύζυγό του και τον οκτώ μηνών γιο τους. Όπως όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης υπεβλήθη σε τεστ Covid-19 και βρέθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό. Θετικοί ήταν τόσο η σύζυγός του όσο και ο γιος τους. Η οικογένεια μπήκε σε καραντίνα σε γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείο πέντε αστέρων όταν, σύμφωνα με τους New York Times, δέχτηκαν τηλεφώνημα ότι θα τους επισκεπτόταν γιατρός και εάν υπήρχαν συμπτώματα θα έπρεπε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. 

Το τηλεφώνημα αυτό ανησύχησε την οικογένεια Κουέρι, η οποία δεν ήθελε να χωριστεί σε ξένη χώρα. Έτσι, ο τενίστας επικοινώνησε με εταιρεία ιδιωτικών αεροπλάνων, η οποία είναι χορηγός του, και κανόνισε να φύγουν κρυφά από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, ο τενίστας και οι οικογένειά του κάθισαν μακριά από τους πιλότους για να μην τους μεταδώσουν τη θανατηφόρο ασθένεια, και το ιδιωτικό τζετ προσγειώθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει γίνει γνωστή. Η οικογένεια Κουέρι φέρεται να μένει σε Airbnb μέχρι να αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό. 

Η ΑΤΡ έκανε γνωστό ότι υπάρχει παίκτης που παραβίασε το πρωτόκολλο χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του τενίστα. Εφόσον διαπιστωθεί και επίσημα η παραβίαση των κανονισμών για «αδίκημα αντίθετο ως προς τη φιλοσοφία του αθλήματος», ο Κουέρι κινδυνεύει με τιμωρία που μπορεί να είναι από 100.000 χιλιάδες έως και αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια.              

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή