Δύο νίκες για την άνοδο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικός… Νο 1 για την εθνική μας ομάδα αύριο στο Κισινάου με αντίπαλο τη Μολδαβία, με αποκλειστικό ζητούμενο τη νίκη και μόνο αυτή ώστε να έχει νόημα ο τελευταίος αγώνας του ομίλου στο Nation League κόντρα στη Σλοβενία. Η απροσδόκητη ισοπαλία με το Κόσοβο τον περασμένο μήνα στο ΟΑΚΑ, υποχρεώνει τους διεθνείς μας να κυνηγήσουν το 2χ2 στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Αν το καταφέρουν, η πρώτη θέση του ομίλου θα είναι εξασφαλισμένη ό,τι κι αν γίνει απόψε στον εντός έδρας αγώνα των Σλοβένων κόντρα στο Κόσοβο.  

Ουσιαστικά, αυτή η απώλεια των δύο βαθμών με τους Κοσοβάρους δεν αλλάζει κάτι εντυπωσιακά στην οικονομία του ομίλου. Αν την είχε αποφύγει η εθνική μας, θα είχε ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας ενόψει του αυριανού αγώνα, υπό την έννοια ότι ακόμα κι αν έχανε στο Κισινάου, με νίκη επί των Σλοβένων θα υπερτερούσε στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω της ισοπαλίας που είχε αποσπάσει στη Λιουμπλιάνα.

Για να είμαστε ρεαλιστές, όμως, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας που δεν επιτρέπει ούτε σκέψη για βαθμολογική απώλεια στο παιχνίδι με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το Κόσοβο θα προσφέρει ένα δώρο στην εθνική μας παίρνοντας αύριο θετικό αποτέλεσμα στη Σλοβενία.  

Για να μην υπάρχει κανένα μπερδεμένο σενάριο, ο δρόμος είναι απλός: νίκη και στα δύο παιχνίδια για την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο στην 2η κατηγορία του Nations League, με έξτρα… μπόνους μία ακόμη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ εάν πάει κάτι στραβά στα προκριματικά της διοργάνωσης. Είναι μια προοπτική που τη σνομπάραμε στο προηγούμενο Nation League, αφήνοντας από δική μας αδιαφορία την Ουγγαρία να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου που της έδωσε τελικά το δικαίωμα να κερδίσει στα πλέι οφ το εισιτήριο για το Euro 2020.  

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (3ος όμιλος 3ης κατηγορίας): 21.45 Μολδαβία – Ελλάς, 21.45 Σλοβενία – Κόσοβο.

Η βαθμολογία (4 αγώνες): Σλοβενία 10, Ελλάς 8, Κόσοβο 2, Μολδαβία 1. Η τελευταία αγωνιστική: Τετάρτη 18/11: 21:45 Ελλάς – Σλοβενία, 21.45 Κόσοβο – Μολδαβία.

• Στην Ριζούπολη θα διεξαχθεί εκτός συγκw λονιστικού απροόπτου η κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη. Η UEFA άναψε το «πράσινο φως», με τον όρο να γίνουν βελτιώσεις στον χλοοτάπητα και στους πυλώνες του φωτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή