Ζητούμενο η εφαρμογή της «ολιστικής μελέτης»

Ζητούμενο η εφαρμογή της «ολιστικής μελέτης»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μόνο μετά την παρουσίαση της «ολιστικής μελέτης» και τις συστάσεις των UEFA και FIFA για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθαν στο προσκήνιο οι αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει το συγκεκριμένο «project». Η ΕΠΟ προτάσσει το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας και προσδιορίζει τις όποιες αλλαγές  –υπό την προϋπόθεση όμως πως θα υιοθετηθούν από τη νέα διοίκησή της– μετά τις προγραμματισμένες εκλογές, στις 12/12/2020.  

Αρχαιρεσίες, για τις οποίες οι δύο συνομοσπονδίες θέτουν χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2021, ζητώντας μέχρι τότε διεύρυνση του εκλογικού σώματος με αλλαγές στη σύνθεση της γενικής συνέλευσης και στο εκλεκτορικό σώμα, με την εκπροσώπηση περισσότερων φορέων (ΠΣΑΠ, γυναίκες, διαιτητές, προπονητές, ποδόσφαιρο άμμου).

Το αν κυβέρνηση και ΕΠΟ συγκλίνουν και σε τι βαθμό, θα φανεί στην πορεία. Οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες που αποτύπωσε η «ολιστική μελέτη» είναι σε πολλά σημεία της σοκαριστικές, όπως στο κομμάτι της χειραγώγησης των αγώνων. Ο τρόπος όμως με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι αλλαγές αναζητείται, ενώ απομένουν να διευκρινιστούν κάποια βασικά σημεία των προτάσεων, όπως για παράδειγμα, το ποιος θα ορίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΟ, που συστήνεται να έχει το γενικό κουμάντο. Αναμφίβολα το Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) αναμένεται να έχει σημαίνοντα ρόλο, ενώ σε πρώτη φάση οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 δείχνουν θετικές σε ό,τι αφορά την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Αυγενάκης – Γραμμένος

Χθες, η Ομοσπονδία ενημέρωσε πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Αυγενάκη – Γραμμένου σε καλό κλίμα, όπου «δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για συγκεκριμένες αναφορές και συμφώνησαν να έχουν αγαστή συνεργασία, προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά το ποδόσφαιρο». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια νέα τηλεδιάσκεψη.

• Τηλεδιάσκεψη με θέμα την έναρξη των Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ και του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει σήμερα (11 π.μ.) με τη συμμετοχή της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ 1 και της Μικρής Λίγκας. Το ενδεχόμενο κατάργησης των πλέι οφ και πλέι άουτ στις μικρές κατηγορίες αλλά και αγώνες στο Κύπελλο με τη συμμετοχή ομάδων μόνο της ΣΛ1 είναι τα επικρατέστερα σενάρια ώστε να «βγουν» οι ημερομηνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή