Ηχηρό «αντίο» στο 2020

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονες πινελιές χρωμάτισαν το τέλος του ποδοσφαιρικού 2020 οι δύο χθεσινοί αγώνες, οι τελευταίοι της χρονιάς και του α΄ γύρου της Σούπερ Λιγκ 1. Ηταν παιχνίδια με πλούσιο σκορ, ανατροπές, ευκαιρίες, τέσσερις αποβολές και αγωνία, όπως μαρτυρά και το (ίδιο) τελικό αποτέλεσμα: ΑΕΚ – Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-2! Οκτώ γκολ σε μόλις δύο ματς, ο καλύτερος επίλογος σε μία αγωνιστική που πρόσφερε 22 γκολ σε έξι αναμετρήσεις.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 2΄ με τον Λιβάι Γκαρσία και γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς στο 3΄, αλλά βρέθηκε να κυνηγά μετά τα δύο γκολ του Φεράρι στο 16΄ και του Ουάρντα στο 33΄. Μετά το 2-2 από τον Ανσαριφάρντ στο 70΄, άρχισε ένα μπαράζ αποβολών, (75΄ Παουλίνιο, 82΄ Κολόμπο, 88΄ Σάκχοφ) χωρίς να αλλάξει το σκορ, παρότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν! Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις, αυξάνεται η πίεση στον Καρέρα και διόλου απίθανο να προκύψουν εξελίξεις.

Πολύ πλούσιο σε γκολ, ευκαιρίες και συγκινήσεις ήταν και το παιχνίδι στα Γιάννενα, σε ένα παρόμοιο σκηνικό με τη Ριζούπολη: ο ΠΑΣ προηγήθηκε με τον Παμλίδη στο 23΄, βρέθηκε πίσω στο σκορ με τα γκολ του Μουνάφο στο 33΄ και του Λουίς Φερνάντεθ στο 84΄ (ο Αστέρας είχε και δοκάρι στο 17΄με τον Ριέρα), αλλά παρότι έπαιζε με δέκα από το 53΄ λόγω αποβολής του Σιόντη, ισοφάρισε στο 86΄ με τον Κρίζμαν και έσωσε την παρτίδα!

Στα άλλα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς, επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Η εικόνα στο ρετιρέ έμεινε αναλλοίωτη, καθώς ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 5-1 τη Λάρισα στο Φάληρο, ενώ ο Αρης πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το Ηράκλειο, κλειδώνοντας τη 2η θέση. Υπάρχουν, βέβαια, εκκρεμότητες από αναβολές αγώνων όπως αυτές που προέκυψαν ξαφνικά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λαμία, με συνέπεια να μην παίξει την Κυριακή με τον Ατρόμητο και αύριο με τη Λάρισα. Στη μάχη για την παραμονή, ο Απόλλωνας πέτυχε κομβικής σημασίας νίκης επί του Παναιτωλικού με 1-0 στο Αγρίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή