Ποδοσφαιρική χρονιά με… θόρυβο

Ποδοσφαιρική χρονιά με… θόρυβο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία του 2020 είναι η… ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έστω και με τρίμηνη καθυστέρηση. Σε μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της COVID-19, το λες και επίτευγμα που βρέθηκε η φόρμουλα να ολοκληρωθεί η Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς αστερίσκους και παραπομπές, όπως συνέβη σε άλλα πρωταθλήματα, πιο οργανωμένα και προβεβλημένα από το ελληνικό. Αυτή η επιτυχία αντανακλά μόνο τη Σούπερ Λιγκ 1, γιατί στις παρακάτω κατηγορίες όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα, αλλά ούτε καν ξεκίνησαν τα περισσότερα στη νέα περίοδο.

Ο νέος χρόνος μπήκε και δεν έχει γίνει ακόμα σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ! Στην πρώτη χρονιά, οπότε ο τίτλος κρίθηκε μέσω πλέι οφ, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, σε μια σπάνια συγκυρία να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές σε τρία χρόνια. Η βιτρίνα του ράγισε όμως από τις καταγγελίες περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, μια υπόθεση που σέρνεται ακόμα δικαστικά και στοίχισε τον εκτροχιασμό του πρώτου από την κούρσα του τίτλου και τον υποβιβασμό της ακριτικής ομάδας μετά 31 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Πλήγμα ήταν και ο υποβιβασμός του ιστορικού Πανιωνίου που οδηγήθηκε λόγω χρεών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως και η κάκιστη παρουσία των «Ευρωπαίων» μας, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που έφτασε μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ πριν αποκλειστεί… αυγουστιάτικα από τη Γουλβς και συνεχίζει το 2021 στην ίδια διοργάνωση, τερματίζοντας 3ος σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή