Στη σέντρα με μία… ανάσα

Αγωνιστική (15η) ξανά στη Σούπερ Λιγκ 1 από σήμερα με αγώνες-παγίδες

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ανάσα και σε ασυνήθιστους ρυθμούς για τη (χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) εποχή, συνεχίζεται μεσοβδόμαδα η Σούπερ Λιγκ 1. Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής δεν περιλαμβάνει κλασικό ντέρμπι όπως η προηγούμενη, αλλά έχει ψηλά εμπόδια για τις ομάδες που βρίσκονται στα πάνω πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ακόμα και η ΑΕΚ, που υπό άλλες συνθήκες θα έμοιαζε ακλόνητο φαβορί υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό στο (με νέο χλοοτάπητα) ΟΑΚΑ, είναι εντελώς έξω από τα νερά της το τελευταίο διάστημα και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. 

Το πρόγραμμα είναι μοιρασμένο σε δύο ημέρες, σήμερα με τέσσερα παιχνίδια και αύριο με άλλα τρία. Στο αποψινό μενού ξεχωρίζει ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, σε μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται και ενίοτε έχει απώλειες. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και διαθέτουν «αέρα έξι βαθμών από τον δεύτερο Αρη, αλλά έχουν μια ασυνήθιστη σειρά τριών συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων (πάνε μετά σε Αγρίνιο, Τούμπα) μέσα σε μία εβδομάδα κι αν δεν προσέξουν, κινδυνεύουν να χάσουν τη μεγάλη διαφορά. Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ. 

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει με τον αγώνα Απόλλων – Παναθηναϊκός, όπου δεν υπάρχει ευδιάκριτο φαβορί. Οι «πράσινοι» έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό και μετράνε τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει σαλπίσει αντεπίθεση, με επιτυχίες που την έχουν ξεκολλήσει για τα καλά από την ουρά της βαθμολογίας. Τελευταίο θύμα του Απόλλωνα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ψάχνει απόψε στη Λάρισα ένα θετικό αποτέλεσμα για να διώξει την ανασφάλεια που γέννησε ο μόλις ένας κερδισμένος του βαθμός στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η ΑΕΛ μάχεται για την παραμονή και όπως έδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι ικανή για τα πάντα στην καλή της μέρα. 

Τα τρία αυριανά παιχνίδια έχουν όλα τους φαβορί, αλλά στην πραγματικότητα είναι και τα τρία αμφίρροπα. Ο Αρης είχε ένα γερό πάθημα απέναντι στην ουραγό Λαμία και ψάχνει μόνο τη νίκη αύριο απέναντι στον Βόλο, σε μια αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι στην πρώτη εξάδα και κοιτούν ψηλότερα. Ο ΟΦΗ δυσκολεύεται εφέτος στην έδρα του και δεν εμπνέει σιγουριά απέναντι στη Λαμία, ειδικά τώρα που η ουραγός της βαθμολογίας πάτησε καλύτερα στα πόδια της με την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Φαβορί με… αστερίσκους είναι και ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μιας και είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη εφέτος, όπως έδειξε την Κυριακή στη Λάρισα.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (15η αγωνιστική): ΤΕΤΑΡΤΗ: 15.00 Απόλλων – Παναθηναϊκός (NS1HD), 17.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός (NS2HD), 17.15 Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3HD), 19.30 Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός (N1HD), ΠΕΜΠΤΗ: 17.15 Αρης – Βόλος (NS2HD), 17.15 ΟΦΗ – Λαμία (NS3HD), 19.30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (NS1HD). 

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 35 (13 αγ.), Αρης 29 (13), ΠΑΟΚ 28 (13), ΑΕΚ 24 (13), Παναθηναϊκός 19 (14), Βόλος 19 (14), Αστέρας Τρίπολης 18 (14), Απόλλων 15 (13), ΟΦΗ 15 (14), Ατρόμητος 14 (13), ΠΑΣ Γιάννινα 13 (14), Παναιτωλικός 11 (14), Λάρισα 7 (13), Λαμία 5 (11). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή