Αφίξεις και πολλά χαμόγελα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μπαράζ ηχηρών μεταγραφικών κινήσεων από ομάδες κορυφής και όχι μόνο, προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση από τα απόνερα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 που είχε μεν ντέρμπι κορυφής, χωρίς να αλλάξει επί της ουσίας την κατάσταση στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Με το ισόπαλο 2-2 στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν από έναν βαθμό κι ο τρίτος που περίσσευε πήγε κατευθείαν στο τσεπάκι του Ολυμπιακού, ο οποίος με τη νίκη του με 1-0 στο Περιστέρι, αύξησε τη διαφορά, αλλά η διαιτησία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η πιο έντονη ήλθε από τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος με αφορμή αυτή τη διαιτησία, ενεργοποίησε μια βόμβα από καιρό οπλισμένη: με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει, με τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα παραδώσει μια ομάδα νοικοκυρεμένη και καθαρή από χρέη. Η επόμενη αντίδραση ήλθε από την ΚΕΔ. Μετά τα όσα (δεν) είδε ο Παπαπέτρου μέσω VAR στο Περιστέρι, αντικαταστάθηκε από τον Καραντώνη στο ματς της Πέμπτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όχι μόνο ως μια μορφή τιμωρίας αλλά και επειδή η παρουσία του στο παιχνίδι αυτό, θα ήταν μια μορφή πρόκλησης για τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε και άλλη μία βόμβα, μεταγραφικού περιεχομένου. Παρά τις διαψεύσεις, έντυσε στα «ερυθρόλευκα» τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος πέρασε με επιτυχία από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 χρόνων και ανακοινώθηκε. Οι αποδοχές του αγγίζουν (μαζί με μπόνους) το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που είχε πλησιάσει και η ΑΕΚ στις επαφές της με τον 32χρονο διεθνή. Φεύγοντας από την ΑΕΚ το 2008, έκανε μια σπουδαία καριέρα στις Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ, Αρσεναλ αλλά και την εθνική μας ομάδα, με μόνο «αγκάθι» ότι έχει μείνει εκτός αγώνων για σχεδόν δέκα μήνες, μετά τον παροπλισμό του από τους «κανονιέρηδες».

Ηχηρή είναι η επιστροφή και του Κώστα Μήτρογλου, με τη φανέλα του Αρη και όχι του Ολυμπιακού. Ο 32χρονος επιθετικός έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μαρσέιγ μετά μια συνεργασία που δεν πήγε καλά και τον άφησε σχεδόν ένα χρόνο στην εξέδρα, ήλθε χθες στη Θεσσαλονίκη και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου, ευελπιστώντας να βρει τρόπο να αναθερμάνει την (άλλοτε) σπουδαία καριέρα του. Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό το 2014, ο 33χρονος σέντερ φορ «άνθησε» μόνο στην Μπενφίκα, έχοντας αποτυχημένα περάσματα από τις Φούλαμ, Αϊντχόφεν και Γαλατασαράι.

Αφίξεις και πολλά χαμόγελα-1
Ο ΠΑΟΚ περιμένει σήμερα τον Σίντζι Καγκάβα (αριστερά). Αλεξανδρόπουλος και Καμπετσής «κλείδωσαν» τη νίκη για τον ΠΑΟ. Φωτ. INTIME.

Σπουδαία μεταγραφή έχει στα σκαριά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος περιμένει σήμερα στη Θεσσαλονίκη τον Σίντζι Καγκάβα. Ο 32χρονος Ιάπωνας μεσοεπιθετικός είχε σημαντική παρουσία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, όχι όμως και στη Σαραγόσα από την οποία έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι. Θα υπογράψει πιθανότατα συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον ΠΑΟΚ, με συνολικές αποδοχές περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Σημαντική μεταγραφή έκανε και ο ΟΦΗ, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Λουκ Καστάνιος μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο 28χρονος Ολλανδός πρώην επιθετικός των Ιντερ, Φέγενορντ, Αϊντραχτ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Τβέντε και Φίτεσε, ήλθε στην Κρήτη από ένα σύντομο πέρασμα από το πρωτάθλημα της Ν. Κορέας.

Κανείς από τους παραπάνω δεν είναι έτοιμος να παίξει άμεσα και να μας συστηθεί μέσα από τα παιχνίδια της αυριανής 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, που περιλαμβάνει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, αλλά και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μονομαχία Βόλος – Παναθηναϊκός που θα δείξει αν οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν την εντυπωσιακή αντεπίθεσή τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας μειώσει τη διαφορά τους από τη 2η θέση μόλις στους 6 βαθμούς! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή