Αποκλεισμός-σοκ για ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τους παλιούς κανονισμούς όπου ο «ξαφνικός θάνατος» ερχόταν στην παράταση, ο Παναθηναϊκός τον έζησε χθες στη Λεωφόρο πριν καν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο! Με «προίκα» το 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε δύο απανωτές «πιστολιές» με κεφαλιά του Παντελάκη στο 3΄ και αυτογκόλ του Χατζηθεοδωρίδη στο 9΄, έβαλε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου γρήγορα στις δικές του ράγες και την πανηγύρισε τελικά απόλυτα δίκαια, καθώς οι «πράσινοι» απείλησαν πολύ λιγότερο από όσο έπρεπε: χρειάζονταν 4 γκολ (πέρυσι πάλι κόντρα στον ΠΑΣ ήθελαν τρία σε ένα ημίχρονο και τα κατάφεραν), αλλά πέτυχαν μόνο ένα με κεφαλιά του Πούγγουρα στο 75΄. Τις άλλες 3-4 καλές στιγμές τους (καλύτερη το δοκάρι του Νιάς στο 93΄) τις σπατάλησαν και ο ΠΑΣ πανηγύρισε δίκαια δεύτερη νίκη με 2-1!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σανκαρέ (59΄ Μαουρίσιο), Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης (66΄ Ενμπαγκοτό), Χατζηθεοδωρίδης (66΄ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (66΄ Μακέντα), Ιωαννίδης (46΄ Αϊτόρ), Μολό.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (76΄ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (66’ Νάουμετς), Μιλιτσεάνου (76΄ Κρισμάν), Κάστρο (87΄ Εραμούσπε), Πίρσμαν.

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε εύκολα το 5-2 της Τούμπας στη Λαμία και με το ισόπαλο 1-1 προκρίθηκε χωρίς χτυποκάρδια. Προηγήθηκε στο 14΄ με τον Νινούα (ασίστ Καγκάβα), κράτησε το προβάδισμα με δύο απανωτές αποκρούσεις του Πασχαλάκη στο 16΄, έχασε πέναλτι στο 44΄ με τον Σβαμπ (απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος), είχε δοκάρι με τον Μιχαηλίδη στο 46΄, ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Τζέιμς στο 52΄ και μετά το ματς κύλησε… σβηστά ώς το τέλος.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Βύντρα, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπιάρνασον (75΄ Μπουλούλης), Γκούγκα, Γκαζαριάν (46΄ Κωστίκας), Πίτι, Ρόμανιτς (46΄ Σταμούλης), Βασιλακάκης. 
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Μιχαηλίδης (80΄ Κρέσπο), Μπάμπα, Νινούα, Σβαμπ (64΄ Ελ Καντουρί), Μουργκ (80΄ Κούτσιας), Καγκάβα, Τζόλης (65΄ Λάμπρου), Σφιντέρσκι. 

Οι άλλες δύο ομάδες των ημιτελικών θα προκύψουν απόψε, με την αναμέτρηση στο «Βικελίδης» (20.00) να κλέβει την παράσταση όχι μόνο επειδή το 2-1 του Ολυμπιακού στο Φάληρο δεν τον εξασφαλίζει, αλλά και γιατί αναμετριέται με τον 2ο του πρωταθλήματος Αρη, ο οποίος θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Ματίγια και Ματέο Γκαρσία. Οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν σπάνια στην Ελλάδα, είναι όμως επιβαρυμένοι από τα συνεχή παιχνίδια, για αυτό και ο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής για αποφόρτιση τους Σα και Βαλμπουενά, πέρα από τους τραυματίες Σεμέδο, Βρουσάι και Παπαδόπουλο. 
Στο άλλο παιχνίδι, το προβάδισμα της ΑΕΚ (4-2) είναι πιο καθαρό, θα αντιμετωπίσει όμως στον Βόλο μια ομάδα ικανή για όλα, χωρίς τους τραυματίες Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκη, Γαλανόπουλο και Τσιγκρίνσκι. Οι Βολιώτες δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Νεντάκη, Κολόμπο και Ρενάτο Σάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή