Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη για το τελικό πλασάρισμα

Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη για το τελικό πλασάρισμα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μάχη του τίτλου να έχει καιρό τώρα ουσιαστικά κριθεί και τον Ολυμπιακό να περιμένει απλώς να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά η κατάκτησή του, το ενδιαφέρον στην κυριακάτικη τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 εστιάζεται σε δύο μέτωπα: στη διεκδίκηση από τις άλλες πέντε ομάδες των πλέι οφ των άλλων δύο (ή υπό συνθήκες τριών) εισιτηρίων για το Conference League που δίνει το πρωτάθλημα και στη μάχη για την παραμονή, στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις ομάδες, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν περισσότερες εάν βρεθούν κι άλλες να κολλήσουν βαθμολογικά όπως συνέβη με τον «ανυποψίαστο» μέχρι πρότινος ΟΦΗ.  

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί με κοινή ώρα έναρξης (19.00) και για τους 7 αγώνες, χωρίς καμία εκκρεμότητα με εξ αναβολής παιχνίδια, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου. Η διαχωριστική γραμμή των 6 ομάδων των πλέι οφ με τις άλλες 8 των πλέι άουτ χαράχτηκε οριστικά πριν από δύο αγωνιστικές. 

Ολυμπιακός, Αρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός θα παίξουν από δύο φορές μεταξύ τους στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, ξεκινώντας με «προίκα» τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες 8 ομάδες των πλέι άουτ, με τη διαφορά ότι θα παίξουν μονά παιχνίδια σε συνολικά 7 αγωνιστικές. Η κλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ θα γίνει το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. 

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του προγράμματος είναι αναμφίβολα το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζουν εκτός έδρας με Λάρισα και Βόλο αντίστοιχα, ο Αρης φιλοξενεί τον (προερχόμενο από 9 συνεχόμενες ήττες) ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης τα Γιάννενα. Τα άλλα δύο ματς μοιάζουν να έχουν μονόπλευρο ενδιαφέρον, αλλά εάν η Λαμία νικήσει στην έδρα της τον Ατρόμητο και ο Παναιτωλικός επικρατήσει του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, θα τους βάλουν κι αυτούς στην… πρίζα παρότι έχουν θεωρητικά απόσταση ασφαλείας από τις δύο τελευταίες θέσεις.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 Λάρισα – Ολυμπιακός (NS3HD), 19.00 (NSEXTRA3HD), Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός, 19.00 Αρης – ΟΦΗ (NS5HD), 19.00 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα (NSEXTRA2HD), 19.00 Βόλος – ΑΕΚ (NS4HD), 19.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (NS2HD), 19.00 Λαμία – Ατρόμητος(NSEXTRA1HD). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25 αγωνιστικές): Ολυμπιακός 64, Αρης 48, ΑΕΚ 48, ΠΑΟΚ 47, Αστέρας Τρίπολης 42, Παναθηναϊκός 42, Βόλος 30, ΠΑΣ Γιάννινα 28, Ατρόμητος 27, Απόλλων 25, Λαμία 22, Παναιτωλικός 20, ΟΦΗ 19, Λάρισα 16. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή