Υποψήφιος και ο Νίκας για την ΕΠΟ

Υποψήφιος και ο Νίκας για την ΕΠΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές της ΕΠΟ και η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν μοιάζει ικανή από μόνη της να επιτύχει την απαιτούμενη σύγκλιση όλων των δυνάμεων προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει σελίδα. Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιρικών ενώσεων, μαζί με τους Big-4, να εξέφρασε την στήριξή της στον πρώην αρχηγό της Εθνικής, ωστόσο η υποβολή (στο παρά πέντε) της δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία, αυτής του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνου Νίκα, υποδηλώνει την πρόθεση να διασφαλιστούν με οποιοδήποτε τρόπο οι υφιστάμενοι συσχετισμοί στην εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας. 

Εκεί δηλαδή όπου λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις και εκφράζονται οι τάσεις. Πλέον το ερώτημα που τίθεται και μένει να απαντηθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, είναι αν θα υπάρξει πρόεδρος κοινής αποδοχής χωρίς διοίκηση κοινής αποδοχής ή θα επιτευχθεί συμφωνία, και σε τι αναλογία, στον αριθμό προσώπων που θα μετέχουν στο συμβούλιο. Την τελευταία μέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, έξι ενώσεις υπέδειξαν πρόσωπα για την Ε.Ε., τα οποία ο Ζαγοράκης θα τα ήθελε στο πλευρό του.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική του Euro 2004, Αγγελος Χαριστέας (ΕΠΣ Κέρκυρας), Δημήτρης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Παντελής Καφές (ΕΠΣ Λασιθίου), Γιούρκας Σεϊταρίδης (ΕΠΣ Χανίων) Γιώργος Ανατολάκης (ΕΠΣ Πειραιά), μαζί με τους Κώστα Κωνσταντινίδη (ΕΠΣ Χανίων) και Βίκυ Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας), είναι αυτή τη στιγμή οι υποψηφιότητες που μπορούν να προσδώσουν –μαζί με τις εξ οφίτσιο θέσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου– μια οικουμενικότητα στη 17μελή εκτελεστική επιτροπή. 
Ειδάλλως ο «Ζαγόρ» θα επιδιώξει να διοικήσει με μέλη που έχουν υποδειχθεί και πρόσκεινται μόνο σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. «Πρέπει όλοι να ενωθούμε να πετύχει ο Ζαγοράκης. Ο κόσμος θέλει πράξεις και όχι λόγια για να γυρίσει στο ποδόσφαιρο. Ολα τα παιδιά που θέλουν να εμπλακούν στα κοινά κατ’ αρχάς ξέρουν καλά να συνεργάζονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγγελος Χαριστέας. Αξίζει να σημειωθεί πως την υποψηφιότητα του κ. Νίκα στηρίζουν οκτώ ενώσεις και θεωρείται ως κίνηση των ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για να αποφευχθεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή, στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο Θοδωρής Ζαγοράκης δηλώσει κώλυμα, καθώς μέχρι τις 21/3, οπότε και η εκλογική επιτροπή θα ανακηρύξει τους υποψηφίους, έχει αυτό το δικαίωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή