Οι «γίγαντες» της Ευρώπης στην τελική ευθεία

Οι «γίγαντες» της Ευρώπης στην τελική ευθεία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζευγάρι του περυσινού τελικού Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ είναι οι δύο από τις τέσσερις σούπερ μονομαχίες που ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διά… χειρός του Τούρκου παλαίμαχου διεθνούς μέσου Χαμίτ Αλτιντοπ, που ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, αναδείχθηκαν εκτός των δύο παραπάνω μεγάλων αγώνων και οι συγκρούσεις της Μάντσεστερ Σίτι με την Ντόρτμουντ και της Πόρτο με την Τσέλσι.

Η Παρί θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του περασμένου Αυγούστου όπου οι Βαυαροί επικράτησαν 1-0 με το γκολ του Κομάν, ενώ το γεγονός πως Ρεάλ και Λίβερπουλ έχουν μαζί 19 τρόπαια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (13 οι Μαδριλένοι και 6 οι Αγγλοι) τα λέει όλα.   

Η κατά τεκμήριο πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου, η Μάντσεστερ Σίτι, θα βρει αντίπαλο τον δεινό Νορβηγό επιθετικό Ερλινγκ Χάαλαντ που σκοράρει κατά ριπάς για τους Γερμανούς, ενώ η Τσέλσι είναι το θεωρητικό φαβορί απέναντι στους «Δράκους».

Μεγάλα παιχνίδια θα γίνουν όμως και στην ημιτελική φάση, καθώς ο νικητής του Μπάγερν – Παρί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Ντόρτμουντ, ενώ ο νικητής του Ρεάλ – Λίβερπουλ θα αγωνιστεί με τον νικητή του Πόρτο – Τσέλσι, δύο ζευγάρια που θα αναδείξουν τους φιναλίστ του μεγάλου τελικού (29/5) της Κωνσταντινούπολης.

Οι προημιτελικοί (6-7/4, 13-14/4): Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ, Πόρτο – Τσέλσι, Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ. Οι ημιτελικοί (27-28/4, 4-5/5): Νικητής Μπάγερν – Παρί  vs Νικητής Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ. Νικητής Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ vs  Νικητής Πόρτο – Τσέλσι. 

Το πιο δυνατό ζευγάρι που αναδείχθηκε στην κλήρωση του Europa League είναι αυτό ανάμεσα στον Αγιαξ και τη Ρόμα. Η Αρσεναλ θα βρει στον δρόμο της την έκπληξη της διοργάνωσης Σλάβια Πράγας, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που απέκλεισε την Τότεναμ με 3-0 στην παράταση θα κοντραριστεί με τη Βιγιαρεάλ.

Οι προημιτελικοί (8/4, 15/4): Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ – Σλάβια Πράγας, Αγιαξ – Ρόμα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Βιγιαρεάλ. Οι ημιτελικοί (29/4, 6/5): Νικητής Γρανάδα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Νικητής  Αγιαξ – Ρόμα. Νικητής  Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Βιγιαρεάλ  vs Νικητής Αρσεναλ – Σλάβια Πράγας. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26/5 στο «Γκντανσκ Αρένα» της Πολωνίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Αρσεναλ σε συνδυασμό με τις προκρίσεις των Σλάβια Πράγας και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τερμάτισε οριστικά 20ή στην κατάταξη της UEFA, κάτι που σημαίνει ότι ούτε τη σεζόν 2022-23 θα έχει εκπροσώπηση στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή