ΕΠΟ που απαιτεί συναίνεση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προγνωστικά στις εκλογές της ΕΠΟ επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά και την απόσυρση του έτερου υποψηφίου Κωνσταντίνου Νίκα, εξελέγη σχεδόν παμψηφεί (με 66 ψήφους επί 68 εκλεκτόρων, αφού η ΕΠΣ Σάμου απείχε) ενώ άμεσους συνεργάτες στην Ομοσπονδία δεν θα έχει πρώην συμπαίκτες του στο Euro 2004 αλλά 11 μέλη, όλα προερχόμενα από τον χώρο των ενώσεων.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας γίνεται ο 31ος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΟ και το ζητούμενο πλέον είναι αν θα καταφέρει να συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί σε σώμα –πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή– ώστε να εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA, με την τελευταία να κάνει λόγο για «εμβληματική φιγούρα που θα προσδώσει κύρος στην εθνική ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Οι πρώην διεθνείς Χαριστέας (14 ψήφοι), Δ. Παπαδόπουλος (15 ψήφοι), Καφές (13 ψήφοι), Σεϊταρίδης (απέσυρε την υποψηφιότητά του παραμονή των αρχαιρεσιών) και Ανατολάκης (14 ψήφοι), που θα ήθελε στο πλευρό του ο νέος πρόεδρος προκειμένου να αναδειχθεί ένα συμβούλιο που να εκφράζει όλες τις τάσεις, δεν εξελέγησαν. Το ίδιο και οι Βίκυ Δημητρακοπούλου (16 ψήφοι) και Κώστας Κωνσταντινίδης (13 ψήφοι).

Οι 11 που εξελέγησαν είναι οι: Α. Αντωνίου (63 ψήφοι), Π. Δημητρίου (59 ψήφοι), Γ. Χατζησαρόγλου (54 ψήφοι), Δ. Γαβριηλίδης (53 ψήφοι), Δ. Κουπτσίδης (52 ψήφοι), Δ. Μπουχλαριώτης (51 ψήφοι), Π. Παπαχρήστος (50 ψήφοι), Λ. Θωμαΐδης (50 ψήφοι), Κλ. Τζαφέρης (49 ψήφοι), Κ. Φύτρας (48 ψήφοι) και Α. Δανιήλ (47 ψήφοι), όλοι τους προερχόμενοι από ενώσεις, φιλικά προσκείμενες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι πέντε (Γαβριηλίδης, Δανιήλ, Μπουχλαριώτης, Τζαφέρης, Φύτρας) από τους έντεκα εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιποι έξι συμμετείχαν και στο απερχόμενο Δ.Σ.

Αύριο αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της 17μελούς εκτελεστικής επιτροπής, καθώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Σούπερ Λιγκ 1 για την ανάδειξη των τριών εκπροσώπων της διοργανώτριας, που μαζί με τον πρόεδρό της, Λ. Μπουτσικάρη, και τον πρόεδρο των Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, Λ. Λεουτσάκο, θα μετέχουν στο νέο συμβούλιο.

Την τριάδα μέχρι σήμερα απαρτίζουν οι Μ. Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Δ. Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Β. Ασλανίδης (ΑΕΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή