«Τελικός» για Παναθηναϊκό ο αγώνας με ΑΕΚ

«Τελικός» για Παναθηναϊκό ο αγώνας με ΑΕΚ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ καθοριστική στη μάχη της Ευρώπης αναμένεται η σημερινή 5η και τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, με δύο ντέρμπι που το αποτέλεσμά τους ίσως δημιουργήσει μια κατάσταση δύσκολα αναστρέψιμη στη συνέχεια. Στο πιο σημαντικό βαθμολογικά από τα δύο, η ΑΕΚ υποδέχεται (21.30) στο  ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό κι αν τον νικήσει, θα πάει τη μεταξύ τους διαφορά στο +8 και θα εξασφαλίσει ουσιαστικά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αρκεί να μην κατακτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα το Κύπελλο και περιορίσει έτσι σε δύο τις θέσεις για το Κόνφερανς Λιγκ μέσω πρωταθλήματος. Η Ενωση έχει μικρότερη πίεση σε σχέση με τον αποψινό αντίπαλό της, καθώς ακόμα και σε περίπτωση ήττας, θα διατηρήσει ένα μικρό, έστω, προβάδισμα δύο βαθμών. 

Για τον Παναθηναϊκό, αντίθετα, το αποψινό ντέρμπι έχει χαρακτήρα τελικού. Αν νικήσει, θα ελπίζει βάσιμα για την Ευρώπη, με ισοπαλία θα χρειαστεί να ανέβει ένα βουνό στη συνέχεια κι αν ηττηθεί, θα πρέπει να κυνηγήσει ένα μεγάλο θαύμα για να καλύψει μια μεγάλη διαφορά μέσα σε λίγες αγωνιστικές. Για τους δύο προπονητές, προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν προέκυψαν. Ο Μπόλονι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Χατζηγιοβάνη, Σένκεφελντ και στον τιμωρημένο Μαουρίσιο, ενώ επιστρέφει  ο Πούγγουρας που εξέτισε την ποινή του. Ο Χιμένεθ μετρά ξανά πολλές απουσίες, με πιο σημαντικές αυτές των Σάκχοφ, Σιμόες, Μπακάκη και Νταντσένκο. Στην αποστολή συμπεριέλαβε μόλις 18 παίκτες, τους ίδιους με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. 

Κλασικό ντέρμπι γίνεται (19.30) και στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους συμπολίτες Αρη και ΠΑΟΚ, αλλά σε πιο χαμηλούς τόνους μιας και κανείς τους δεν παίζει με το μαχαίρι στον λαιμό σαν τον Παναθηναϊκό. Ο Αρης με νίκη «κλειδώνει» την Ευρώπη, όπως θα συμβεί και με τον ΠΑΟΚ εάν ηττηθούν στο αθηναϊκό ντέρμπι οι «πράσινοι», οι οποίοι σε αυτό το σενάριο θα μείνουν 8 βαθμούς πίσω και από τους τρεις ανταγωνιστές τους. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική σημασία του, είναι ένα ντέρμπι γοήτρου και για τις δύο ομάδες, για αυτό και πολλοί οπαδοί του Αρη πήγαν στο «Κλ. Βικελίδης» και ντόπαραν ψυχολογικά τους παίκτες. Με αφορμή το ντέρμπι αλλά και τα 95α γενέθλια της ομάδας τους, «πάρτι» έκαναν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συγκεντρώθηκαν στα Κάστρα και πήγαν με πορεία στο γήπεδο της Τούμπας! Ο Ακης Μάντζιος υπολογίζει στον Μπρούνο Γκάμα, όχι όμως στους τραυματίες Κάτσε και Μπεναλουάν. Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε στο ξενοδοχείο όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, χωρίς να ανακοινώσει αποστολή.  

Το τρίτο παιχνίδι της αγωνιστικής και πρώτο χρονικά (17.15) είναι αδιάφορο βαθμολογικά: χωρίς τον Μπα, αλλά με τους Χασάν και Σεμέδο ετοιμοπόλεμους, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα παίξει χωρίς τους Καστάνιο, Μουνάφο, Σίτο, Καπίγια και Λουίς Φερνάντεθ.  

Συνοπτικά, το σημερινό πρόγραμμα των πλέι οφ (5η αγωνιστική): 17.15 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (NS1HD), 19.30 Αρης – ΠΑΟΚ (NS2HD, 21.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (NS1HD). 

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 76, Αρης 57, ΠΑΟΚ 54, ΑΕΚ 54, Παναθηναϊκός 49, Αστέρας Τρίπολης 44. Η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή