ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Εξωπραγματική» άσκηση στο ευρωπαϊκό ενόργανης της Ελβετίας (vid)

«Εξωπραγματική» άσκηση στο ευρωπαϊκό ενόργανης της Ελβετίας (vid)

Ιστορία αναμένεται να γράψει αύριο ο Νικίτα Ναγκόρι στους προκριματικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ενόργανης γυμναστικής, στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο Ρώσος πρωταθλητής θα εκτελέσει στις ασκήσεις εδάφους μία άσκηση, η οποία έχει αξιολογηθεί με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Σήμερα την παρουσίασε στην επίσημη προπόνηση και οι κριτές την χαρακτήρισαν «εξωπραγματική».

Ο Νικίτα Ναγκόρι μπήκε στο πόντιουμ και ακόμα και οι κριτές κατέγραψαν στα κινητά τους τη στιγμή που ο Ρώσος πρωταθλητής εκτέλεσε την άσκηση που αύριο κατοχυρωθεί στο όνομά του καθώς θα γίνει ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που θα την εκτελέσει. Πρόκειται για μία άσκηση στο έδαφος με τριπλό σάλτο πίσω με δίπλωση. Η άσκηση αξιολογήθηκε από τους κριτές με την υψηλότερη δυσκολία αξιολόγησης που έχει τη δυνατότητα να δοθεί στην ανδρική γυμναστική. 

«Η γυμναστική εξελίσσεται. Σήμερα είδαμε τον αθλητή που εκτέλεσε την άσκηση κατά την επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ, και πραγματικά ήταν εντυπωσιακός. Αύριο, αναμένεται να γράψει ιστορία», δήλωσε στο kathimerini.gr ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Νίκος Προβιάς. 

Ο 24χρονος Νικίτα Ναγκόρνι έχει στη συλλογή του ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πέντε από παγκόσμια πρωταθλήματα (3-1-1), και επτά από ευρωπαϊκά (6-0-1). 

Στο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε» θα διεξαχθούν αύριο οι προκριματικοί των ανδρών με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομάδας. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Νικόλας Κρανίτης.