Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία μιας ιδιαίτερης σεζόν

Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία μιας ιδιαίτερης σεζόν

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία της Σούπερ Λιγκ 1 πέφτει αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ λιγότερο θόρυβο σε σχέση με εκείνον που γεννούσαν οι προσδοκίες για ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα στο ανέβασμά της. Τα πάντα έχουν κριθεί σε όλα τα επίπεδα ανταγωνισμού και στην τελευταία αγωνιστική δεν υπάρχει κανένα «κουτάκι» ανοικτό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η μάχη του τίτλου είχε κριθεί προ πολλού, ενώ δύο αγωνιστικές νωρίτερα κρίθηκαν και όλα τα υπόλοιπα, όπως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η ομάδα που υποβιβάζεται κι αυτή που πάει στα μπαράζ. Πέρα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο, οι ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ θα ξεκινήσουν στον β΄ γύρο του νεοσύστατου Conference League, ο Παναιτωλικός θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2 για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία και η Λάρισα θα υποβιβαστεί. Κι όλα αυτά, με μόνο αστερίσκο τις θεωρητικές πιθανότητες κάποιας μεγάλης ανατροπής μέσω εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων ή μιας πρότασης περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων. 

Πέφτοντας η αυλαία κλείνει ένα πρωτάθλημα με περισσότερες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες από τις συγκινήσεις που πρόσφερε. Το φαινόμενο της άδειας εξέδρας λόγω κορωνοϊού χάλασε κάθε μαγεία και περιόρισε σημαντικά τα έσοδα των ομάδων, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην ποιότητα των ρόστερ τους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να καρπωθεί τα σημαντικά έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, γι’ αυτό και διατήρησε μακράν την πιο ανταγωνιστική ομάδα, σε αντίθεση με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έπαθαν «κλακάζ» και έμειναν από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου, όπως και ο Παναθηναϊκός που έχασε από την αρχή τον βηματισμό του.

Ηταν ξανά ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων με διακριτές διαφορές επιπέδου, κάτι που όλοι ελπίζουν να αλλάξει στην ερχόμενη περίοδο, ειδικά εάν επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. 

Το ίδιο αθόρυβα με όλη την αγωνιστική θα κυλήσει και το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, που υπό άλλες συνθήκες θα χαλούσε κόσμο έτσι και έκρινε κάτι πολύ σημαντικό όπως τα παλαιότερα χρόνια. «Βουβό» θα είναι και το παιχνίδι ΑΕΚ – Αρης κι ας απειλούνται αμφότεροι (σύμφωνα με την εισήγηση) με αφαίρεση βαθμών. Στα πλέι άουτ, η αναμέτρηση ΟΦΗ – Παναιτωλικού θα ήταν πολύ καθοριστική εάν δεν είχαν αποφασίσει διαφορετικά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Τώρα πια, δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία. Ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα ήταν «στον αέρα» λόγω δύο νέων κρουσμάτων κορωνοϊού (συνολικά 9) στους γηπεδούχους αλλά τελικά θα διεξαχθεί. 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: ΠΛΕΪ ΟΦ (10η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30 ΑΕΚ – Αρης (NS3HD), 19.30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (NS4HD), 19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (NS2HD). Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 87, ΠΑΟΚ 84, Αρης 60, ΑΕΚ 59, Παναθηναϊκός 53, Αστέρας Τρίπολης 48. ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (7η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2HD), 19.30 Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (NS3HD), 19.30 Ατρόμητος -Βόλος (NS1HD), 19.30 ΟΦΗ – Παναιτωλικός (NS4HD). Η βαθμολογία: Βόλος 43, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Ατρόμητος 34, Λαμία 32, Απόλλων 31, ΟΦΗ 31, Παναιτωλικός 27, Λάρισα 24. ΣΗΜ.: Εκκρεμεί ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων (Τετάρτη 19 Μαΐου, 17.15). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή