ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καράτε: Χρυσό μετάλλιο ο Διονύσης Ξένος στο ευρωπαϊκό

Συγκλονιστικές οι δηλώσεις του πρωταθλητή Ευρώπης, μιλάει στο kathimerini.gr

Καράτε: Χρυσό μετάλλιο ο Διονύσης Ξένος στο ευρωπαϊκό

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών στο καράτε. Ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 67 κ., και μάλιστα με νίκη απέναντι σε έναν πολύ σπουδαίο αθλητή.

Πρόκειται για το 5ο «γαλανόλευκο» μετάλλιο από τη διοργάνωση της Κροατίας. Εκτός από τον Διονύση Ξένο, μετάλλια κατέκτησαν ο αδελφός του Στέφανος Χρήστος Ξένος (χάλκινο στα 60 κ.), η Βίκη Πανετσίδου (ασημένιο στα 68 κ.), η Έλενα Χατζηλιάδου (χάλκινο στα +68 κ.) και ο Γιώργος Τζάνος (χάλκινο στα +84 κ.). 

Στον τελικό των 67 κ., ο Διονύσης Ξένος βρήκε απέναντί του τον Ρώσο πρωταθλητή Ευγένι Πλακούτιν. Ο Πλακούτιν είναι τριταθλητής κόσμου και έχει στην κατοχή του τρία μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1-0-2). Ο Έλληνας καρατέκα όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις διακρίσεις του αντιπάλου του. Επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, η οποία είναι και ολυμπιακή. 

«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή γιατί η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας έκρινε ότι δεν ήμουν ο καταλληλότερος. Έχω φτάσει τα 26 και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η δικαίωση για εμένα. Μπορούσα να αγωνίζομαι από τα 18 και έφτασα τα 26 για να αγωνιστώ. Και έφερα τέτοιο αποτέλεσμα στην πρώτη μου συμμετοχή. Δεν το λέω εκδικητικά, πρόκειται για μία επιβεβαίωση που περίμενα πολλά χρόνια. Έξι χρόνια περιμένω αυτή τη στιγμή. Καθημερινά δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια 4 με 6 ώρες την ημέρα για να ζήσω αυτή τη στιγμή. Ήθελα να το αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου, ύστερα στην οικογένειά μου που με στηρίζει, και στη συνέχεια σε όλους αυτούς τους «καλοθελητές» που αμφισβητούσαν ότι μπορώ να πετύχω κάτι τέτοια. Τελικά δεν ήταν ψευδαίσθηση… Πριν λίγα λεπτά φόρεσα στον λαιμό μου το χρυσό μετάλλιο και η ελληνική σημαία ανέβηκε στον υψηλότερο ιστό. Αυτά που σας λέω τα λέω μέσα από την καρδιά μου. Χωρίς “φίλτρα”. Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Διονύσης Ξένος, αμέσως μετά την απονομή, στο kathimerini.gr.

Οι περισσότεροι από τους Έλληνες πρωταθλητές θα βρεθούν τον Ιούνιο στο προολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού όπου θα διεκδικήσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.