EURO 2021: Αυστρία – Β. Μακεδονία 3-1, Την “καθάρισε” με τις αλλαγές

EURO 2021: Αυστρία – Β. Μακεδονία 3-1, Την “καθάρισε” με τις αλλαγές

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αυστριακοί έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν από τους Βορειομακεδόνες και το απέδειξαν και στο μεταξύ τους παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του τρίτου ομίλου του Euro 2020.

Αν και δυσκολεύτηκαν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο επικράτησαν με 3-1, με τις αλλαγές των Αρναούτοβιτς και Γκρέγκοριτς να παίζουν το πιο καθοριστικό ρόλο αφού σκόραραν τα γκολ της ανατροπής.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στα προκριματικά του Euro, με τους Αυστριακούς που φτάνουν για τρίτη φορά σε τελική διοργάνωση Euro να επικρατούν 4-1 στα Σκόπια και 2-1 στη Βιέννη.

Στις πρώτες τους φάσεις στο ημίχρονο, οι δυο ομάδες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 18΄ ο Σάμπιτσερ για την Αυστρία, έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ο Λάιμερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με εναέριο πλασέ στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Ντιμιτρέφσκι. Ο σκόρερ, μάλιστα, αφιέρωσε το γκολ του στον Κρίστιαν Έρικσεν, κρατώντας μια φανέλα στην οποία ανέγραφε “Eriksen stay strong”. 

Στο 28΄αρκούσε ένα λάθος του τερματοφύλακα των Αυστριακών Μπάχμαν με τον αμυντικό Χιντερέγκερ, ώστε ο 37χρονος Γκόραν Πάντεφ, να πάρει το “δώρο”, να βρεθεί σε θέση βολής και να πετύχει το 38ο γκολ με την εθνική της χώρας του που ήταν και το πρώτο της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος που σκοράρει σε τελική φάση του Euro, πίσω από τον Βάστιτς της Αυστρίας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλό ρυθμό, κυρίως από πλευράς Αυστριακών ωστόσο στο 63΄ η Βόρεια Μακεδονία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Νικόλοφ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπάχμαν, ο τερματοφύλακας της Αυστρίας να τον νικάει και ο Πάντεφ στην συνέχεια να πλασάρει άουτ

Η απάντηση της Αυστρίας ήταν άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό Αρναούτοβιτς έκανε την γυριστή κεφαλιά την οποία έβγαλε δύσκολα ο Ντιμιτριέφσκι.

Στο 78΄ο Αλάμπα έβγαλε την σέντρα και ο  Γκρέγκοριτς με προβολή σκόραρε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89΄ ο Αρναούτοβιτς με προσωπική ενέργεια σφράγισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του.

⦁              Η Βόρεια Μακεδονία τελικά αγωνίστηκε με την συντομογραφία FFM (Football Federation of Macedonia) στις φανέλες της, παρά τις έντονες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46΄ Λίενχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρντερ (58΄Αρναούτοβιτς), Λάιμερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Σάμπιτσερ, Κάλαϊτζιτς (58΄Γκρέγκοριτς).

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ιγκόρ Αγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικόλοφ (64΄Μπειτουλάϊ), Ριστόφσκι (87΄Μουσίλου), Βελκόφσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι, Μπάρντι, Αντέμι, Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι (63΄Κονσταντίνοφ)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Αυστρία (3-1) 3

Ολλανδία (0-0) 0

Ουκρανία (0-0) 0

Β. Μακεδονία (1-3) 0

Η 2η αγωνιστική:

Ουκρανία – Β. Μακεδονία (17/6)

Ολλανδία- Αυστρία (17/6)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή