Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Η πρώτη έκπληξη του Euro (βίντεο)

Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Η πρώτη έκπληξη του Euro (βίντεο)

Η Σλοβακία έκανε από την πρώτη αγωνιστική άνω – κάτω τον 5ο όμιλο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβακία έκανε την πρώτη έκπληξη του φετινού Euro, καθώς επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας, αν και πριν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης αυτή ήταν η ομάδα που θεωρείτο ο αδύναμος κρίκος του 5ου ομίλου, όπου συμμετέχουν επίσης η Ισπανία και η Σουηδία.

Οι Σλοβάκοι έφτασαν στη νίκη, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάθε μικρό και μεγάλο λάθος των αντιπάλων τους, ενώ μπόρεσαν να κρατήσουν την –αγωνιστική- ψυχραιμία τους όταν οι Πολωνοί έφεραν το ματς στα ίσα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Παράλληλα κατάφεραν να βγάλουν από το παιχνίδι το μεγάλο όπλο των Πολωνών, που δεν είναι άλλο από τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ντουμπράβκα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σκωτία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι βλέπουν πρόκριση με γκολ από τα 45 μέτρα (βίντεο)

Αν και η Πολωνία είχε την κατοχή, η Σλοβακία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα στο 18ο λεπτό, όταν ο Μακ έπειτα από ατομική προσπάθεια σούταρε, η μπάλα αρχικά βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια κόντραρε στον Σέζνι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Πολωνία κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Ρίμπους μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Λινέτι –αν και με κακό πλασέ- κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά των Πολωνών όμως στο 62ο λεπτό ο Κριχόβιακ, έκανε ένα αχρείαστο φάουλ με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να γίνει ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται στη διοργάνωση. Οι Σλοβάκοι αναθάρρησαν, πήραν μέτρα στη γήπεδο και τελικά ο Σκρίνιαρ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 69ο λεπτό, έκανε το 2-1, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους Σλοβάκους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εuro 2021: Τα πρώτα λόγια του Έρικσεν από το νοσοκομείο

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα τους, όμως αν και δημιούργησαν καλές στιγμές, με κορυφαία αυτή του Μπέντναρεκ στις καθυστερήσεις, το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Έτσι οι Σλοβάκοι έφτασαν σε μια… ανέλπιστη νίκη, ενώ από την άλλη οι Πολωνοί από πολύ νωρίς είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς τη 2η αγωνιστική του ομίλου αντιμετωπίζουν στη Σεβίλλη, την Ισπανία.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι – Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74′ Πούχας) – Λινέτι (74′ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85′ Μόντερ) – Γιόσβιακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (85′ Σφιντέρσκι).

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ (79′ Κοσελνίκ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Χάρασλιν (87′ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79′ Χροσόφσκι), Μακ (87′ Σούσλοβ) – Χάμσικ, Ντούντα (90’+2′ Γκρέγκους).

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή