Euro 2021: Σέντρα στη 2η αγωνιστική

Euro 2021: Σέντρα στη 2η αγωνιστική

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη στροφή των 6 ομίλων του Euro 2020 έκλεισε χθες με τη λαμπερή αναμέτρηση Γαλλίας – Γερμανίας (1-0) και η αυλαία της 2ης αγωνιστικής ανοίγει χωρίς καθυστέρηση, με τρεις αγώνες από δύο ομίλους να γεμίζουν το σημερινό πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών διαμόρφωσαν ήδη μια κατάσταση, με τους νικητές να έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας, τους ηττημένους να μπαίνουν από νωρίς στην πίεση και όσους έμειναν στην ισοπαλία, να συνεχίζουν στην κόψη του ξυραφιού. Υπό άλλες συνθήκες, η 2η αγωνιστική θα ήταν καθοριστική, ειδικά για τις ομάδες που με μια 2η ήττα θα γνώριζαν από νωρίς το φάσμα του αποκλεισμού. Το ισχύον σύστημα, όμως, προβλέπει πρόκριση και για τις 4 καλύτερες 3ες ομάδες των 6 ομίλων, αφήνοντας συχνά περιθώρια ακόμη και για όσες χάσουν τα δύο πρώτα παιχνίδια. Σε πολλές περιπτώσεις, μόλις 3 βαθμοί μπορεί να αποδειχθούν αρκετοί. 

Το σημερινό μενού ανοίγει στις 16.00 με τον αγώνα Φινλανδία – Ρωσία του 2ου ομίλου. Οι Σκανδιναβοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας 1-0 (με μία μόλις τελική!) της σοκαρισμένης Δανίας από το περιστατικό με τον Ερικσεν στην Κοπεγχάγη και μπαίνουν, απροσδόκητα για πολλούς, με πλεονέκτημα απέναντι στους Ρώσους, που ηττήθηκαν εύκολα 3-0 από το Βέλγιο. Το παιχνίδι γίνεται στην Αγία Πετρούπολη μπροστά σε 35.000 θεατές και παρότι οι Ρώσοι εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι, στην ουσία είναι γηπεδούχοι και ποντάρουν στη δύναμη της έδρας. 

Οι δύο αποψινοί αγώνες του 1ου ομίλου βρίσκουν σε θέση ισχύος μόνο την Ιταλία: έχει +3 βαθμούς από την πρεμιέρα, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από την Ελβετία και παίζει στη Ρώμη. Οι Ελβετοί ξεκίνησαν με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Ουαλλία και θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία την 3η αγωνιστική απέναντι στους Τούρκους, ακόμη και αν ηττηθούν απόψε (22.00) από το φαβορί του ομίλου. Η Τουρκία θα είναι σήμερα (19.00) τυπικά γηπεδούχος απέναντι στην Ουαλλία. Παίζει στο Μπακού και οι Αζέροι, φύλλο τουρκικής καταγωγής, θα είναι ξεκάθαρα στο πλευρό της. Η εμφάνισή της, πάντως, στην πρεμιέρα απέναντι στην Ιταλία ήταν απογοητευτική και για να ελπίζει σε κάτι, οφείλει να αλλάξει εικόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή