Ουαλία – Δανία 0-4: Πανάξια στους «8», με κίνητρο τον Ερικσεν

Ουαλία – Δανία 0-4: Πανάξια στους «8», με κίνητρο τον Ερικσεν

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άτυχη στιγμή με τον Κρίστιαν Ερικσεν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Φινλανδία, φαίνεται πως έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο στην Δανία για την συνέχεια του Euro 2020…

Το συγκρότημα του  Κάσπερ Γιούλμαντ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης συνέτριψε με 4-0 την Ουαλία και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του αυριανού ζευγαριού Ολλανδία – Τσεχία.

Ήταν μια πανάξια και δίκαιη νίκη-πρόκριση που επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των Σκανδιναβών καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και που στέλνει μηνύματα για την συνέχεια, πως κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμήσει.

Αλλωστε και στο μακρινό 1992, είχαν ξεκινήσει ως το απόλυτο αουτσάιντερ και σήκωσαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ κανείς στο στρατόπεδο της ομάδας δεν κρύβει πως θέλουν να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά, για να αφιερώσουν την επιτυχία στον συμπαίκτη τους. 

Ο αγώνας που διεξήχθη στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, παρουσία 16.000 θεατών, ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Το ματς ξεκίνησε με τους Ουαλούς  να περιμένουν πίσω από την σέντρα τους Δανούς και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην κόντρα χωρίς αποτέλεσμα εκτός από κάποια μακρινά σουτ.

Οι Δανοί από το 20΄και μετά κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και στο 27΄ μετά από εξαιρετική συνεργασία, ο Ντόλμπεργκ με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το συγκρότημα του Κάσπερ Γιούλμαντ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 32΄ με τον σκόρερ αλλά  και με τον Μέλε στις καθυστερήσεις.

Η Δανία ευτύχησε να βρει και δεύτερο τέρμα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ξανά με τον Ντόλμπεργκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς και με κοντινό σουτ νίκησε ξανά τον Γουόρντ. Κάπου εκεί το ματς «κλείδωσε» για τους Δανούς που το διαχειρίστηκαν άριστα μέχρι το τέλος, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, πετυχαίνοντας άλλα δυο γκολ: Στο 88΄ με το δυνατό σουτ του Μάλε και στις καθυστερήσεις με τον Μπρέθγουεϊτ που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Δανών.

Πριν το 3-0, είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία με το σουτ του Αντερσεν στο δοκάρι και το νέο σουτ του Μπρειθγουεϊτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ) : Γουόρντ, Ρόμπερτς (40΄Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις, Μόρελ (59΄Γουίλσον), Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78΄Μπρούκς), Μουρ (78΄Ρόμπερτς).

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κγιάερ (77΄Αντερσεν), Κρίστενσεν, Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60΄Γένσεν), Στρίγκερ (77΄Μπόιλεσεν), Ντάμσγκααρντ (60΄Νέργκαρντ), Ντόλμπεργκ (69΄Κορνίλιους), Μπρέιθγουεϊτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή