Ιταλία – Αυστρία 2-1: Στους «8» δια πυρός και σιδήρου

Ιταλία – Αυστρία 2-1: Στους «8» δια πυρός και σιδήρου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των Ιταλών στην πρώτη φάση με το απόλυτο των νικών και το 7-0 στα γκολ, παρέπεμπαν σε ένα εύκολο βράδυ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην πρωτάρα σε τέτοιες καταστάσεις Αυστρία.

Ωστόσο οι «Ατζούρι» τα βρήκαν σκούρα από τους σκληροτραχηλους και πεισματάρηδες αντιπάλους τους και χρειάστηκε η παράταση για να κάμψουν την αντίστασή τους (2-1) με τα γκολ του Κιέζα στο 95΄ και του Πεσίνα στο 105΄, παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για την προημιτελική φάση μετά την Δανία.

Εκεί όπου θα δώσουν μια επίσης σκληρή μάχη, με το νικητή του ζευγαριού Βέλγιο-Πορτογαλία.

Δύο από τις αλλαγές (Πεσίνα, Κιέζα) που έκανε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, ήταν αυτές που έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» για τους Ιταλούς, χαριζοντάς τους την πρόκριση. Ο Κιέζα αρχικά με μια προσωπική ενέργεια και εξαιρετικό τελείωμα και στην συνέχεια ο Πεσίνα περίπου με τον ίδιο τρόπο.

Οι Ιταλοί στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας τις περισσότερες φορές ημιτελείς προσπάθειες. Οι δυο ευκαιρίες τους ήταν το δοκάρι στο δυνατό σουτ του Ιμόμπιλε από τα 25 μέτρα στο 32΄ και το σουτ του Μπαρέλα στο 17΄το οποίο απέκρουσε ο Μπάχμαν με τα πόδια.

Οι Αυστριακοί που είχαν καθαρά παθητικό ρόλο απείλησαν με τον Αρναούτοβιτς στο 18΄.

Ολα άλλαξαν στο Β΄ημίχρονο, όπου οι παίκτες του Φόντα  άρχισαν να επισκέπτονται όλο και πιο πολύ τα Ιταλικά καρέ.

Στο 52΄το φάουλ του Αλάμπα πέρασε λίγο άουτ, στο 54΄ο Ατσέρμπι έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα στον Ντοναρούμα, στο 62΄το σουτ του Ζάμπιτσερ έφυγε άουτ, στο 65΄σκόραραν με κεφαλιά του Αρναούτοβιτς αλλά ο σκόρερ μέσω του VAR, υποδείχθηκε οφσάιντ, σε μια οριακή φάση και στο 67΄άλλο ένα σουτ του Ζάμπιτσερ πέρασε άουτ.

Όλα αυτά ανάγκασαν τον Μαντσίνι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Λοκατέλι και Πεσίνα προκειμένου να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας του με πιο φρέσκα πόδια. Στο 72′ είχαν την πρώτη τους φάση με τον Ινσίνιε, και στην παράταση, έκαναν την διαφορά με τα δυο γκολ. Οι Αυστριακοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και μέχρι το τέλος της παράτασης είχαν ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο «κόλπο». Ωστόσο πέτυχαν το γκολ με την κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς (114΄) σε ένα σημείο όπου τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πέναλτι.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68΄Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68΄Λοκατέλι), Μπεράρντι (84΄Κιέζα), Ιμόμπιλε (84΄Μπελότι), Ινσίνιε (108΄Κριστάντε).

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ (114΄ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Γκρίλιτς (105΄Σάουμπ), Σλάγκερ, Λάιμερ (114΄Ιλσάνκερ), Σάμπιτζερ, Μπαουμγκάρτνερ (90΄Σεπφ), Αρναούτοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή