Το Euro τώρα αρχίζει…

Πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης από σήμερα με ένα ντέρμπι και ένα ματς-παγίδα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες διοργανώσεις πάντα τρέφονται με τις εκπλήξεις και στην αρχή όλοι απολαμβάνουν τα παραμυθάκια με… τους βάτραχους που γίνονται βασιλόπουλα με το φιλί μιας πριγκιπέσσας. 

Μόλις καθίσει όμως η σκόνη, η λάμψη χάνεται και τα χαμόγελα μουδιάζουν, πολύ απλά επειδή στις επόμενες διασταυρώσεις τα ζευγάρια έχουν πια πολύ μικρότερη λάμψη απ’ αυτή που θα είχαν εάν είχε μιλήσει ο νόμος του φαβορί. Αυτή ακριβώς η εικόνα υπάρχει πριν τα τέσσερα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Euro 2020.

Ολοι έζησαν μεν με κομμένη την ανάσα τον απρόσμενο αποκλεισμό της Γαλλίας από την Ελβετία, της Ολλανδίας από την Τσεχία ή ακόμα και της Σουηδίας από τη 16η και επιλαχούσα Ουκρανία, αλλά τώρα που προσφέρεται το μενού της προημιτελικής φάσης θα προτιμούσαν να απολαύσουν μια μονομαχία της Ισπανίας με τη Γαλλία και όχι με την Ελβετία, ένα κονταροκτύπημα της φουριόζας Δανίας με την Ολλανδία αντί με την Τσεχία, ή ακόμα και ένα ψηλότερο εμπόδιο για την Αγγλία απ’ αυτό το χαμηλό της Ουκρανίας. 

Η σειρά των προημιτελικών ανοίγει απόψε (19.00, Αγ. Πετρούπολη) με τον αγώνα Ελβετία – Ισπανία, όπου το μεγάλο φαβορί είναι ξεκάθαρο, όπως δείχνει και η παράδοση (1-5-16) στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι για να φτάσουν έως εδώ οι δύο αποψινοί μονομάχοι απέκλεισαν το ζευγάρι του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, Γαλλία – Κροατία! 

Το άλλο παιχνίδι της βραδιάς (22.00, Μόναχο) είναι και το πιο λαμπερό των προημιτελικών: το Βέλγιο, η Νο1 ομάδα στην κατάταξη της FIFA και η μόνη με τέσσερις «καθαρές» νίκες στο εφετινό Euro, αντιμετωπίζει την Ιταλία με το μεγάλο αήττητο σερί που έχει γράψει ιστορία! 

Σε μια τόσο ανοικτή μονομαχία, φαβορί ξεκάθαρο δεν υπάρχει, εκτός κι αν μείνουν οριστικά εκτός μάχης οι Ντε Μπρόινε και Ερντέν Αζάρ, παρά την αισιοδοξία των Βέλγων ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους.  

Τα άλλα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης γίνονται αύριο. Κανένα ζευγάρι δεν είναι λαμπερό, αλλά και τα δύο έχουν την ιστορία τους. 

Το πρώτο της βραδιάς (19.00) είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, καθώς τόσο οι Τσέχοι όσο και οι Δανοί πάνε με φόρα προς τον ημιτελικό, όπως και το 2004 όταν η Τσεχία είχε επικρατήσει εύκολα τότε με 3-0. 

Αντίθετα, στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς (22.00, Ρώμη) υπάρχει ακλόνητο φαβορί και αυτό είναι η Αγγλία, η μόνη ομάδα που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στη διοργάνωση. Δεν έχει, βέβαια, προκριθεί ποτέ(!) στην ημιτελική φάση ενός Euro, αλλά θα μπορέσει άραγε να τη σταματήσει η Ουκρανία, μια ομάδα που έχει ήδη τρυπήσει το ταβάνι της;  

Το Euro τώρα αρχίζει…-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή